ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ
Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα σταμναγκάθι με απάκι
Μια απίστευτη σαλάτα που συγκεντρώνει γεύσεις και αρώματα της Κρήτης!
Υλικά
- 200γρ. σταμναγκάθι δροσερό, καθαρισμένο
- 10 φέτες απάκι λεπτές
- σπόρους από 1 ρόδι
- 50γρ. καρυδόψιχα λεπτοτριμμένη
Για το dressing
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας πετιμέζι
- 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- αλάτι
Διαδικασία
Αρχικά ετοιμάζετε το dressing: Ρίχνετε σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού, το πετιμέζι, το ελαιόλαδο και αρκετό αλάτι. Τα χτυπάτε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Σε ένα μικρό τηγανάκι, χωρίς να προσθέσετε λάδι, σοτάρετε τις φέτες από το απάκι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγανάκι ρίχνετε το dressing μέχρι να ζεσταθεί καλά.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζετε το σταμναγκάθι, το περιχύνετε με το ζεστό dressing και ανακατεύετε καλά. Κατόπιν ρίχνετε την καρυδόψιχα, τις φέτες από το απάκι και τους σπόρους ροδιού και σερβίρετε στο τραπέζι.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb
Πηγή: olivemagazine
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ2 ημέρες πριν
Βαρύ πένθος στο Ηράκλειο για τον 29χρονο Ηράκλειτο που «έσβησε» ξαφνικά ενώ οδηγούσε
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ3 ημέρες πριν
Πέθανε ο γνωστός ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας
-
GOOD NEWS2 ημέρες πριν
Ο γαϊδαράκος από την Κρήτη έφτασε στην κυρά Ρηνιώ στην ακριτική Κίναρο!
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ2 ημέρες πριν
Τραγωδία με 29χρονο στο Ηράκλειο – Ένιωσε αδιαθεσία στο τιμόνι και λίγο μετά ξεψύχησε