ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Χόρτα τσιγαριαστά
Τρώγονται υπέροχα συνοδεύοντας πιάτα με ψάρια ή θαλασσινά ή ακόμα και σκέτα ως ένα ελαφρύ γεύμα.
Υλικά
- 800γρ. χόρτα διάφορα (αντίδια, σταμναγκάθι
- 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι μυρώνια
- 1 ματσάκι καυκαλήθρες
- 1 ματσάκι μάραθο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας, ντοματοπελτέ
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζετε καλά όλα τα χορταρικά σας. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια ξεχωριστά τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες και το μάραθο.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο μαζί με ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και αφήνετε να πάρουν βράση. Αρχικά ρίχνετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα φέρνετε δυο τρεις βόλτες μέχρι να πάρουν βράση και προσθέτετε όλα τα χόρτα ταυτόχρονα, πιέζοντάς τα να χωρέσουν στην κατσαρόλα. Τη σκεπάζετε και τα αφήνετε να μαραθούν για 10 λεπτά τουλάχιστον.
Ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα, ανακατεύετε και ρίχνετε μέσα τον πελτέ, αλατοπιπερώνετε και συμπληρώνετε ένα κρασοπότηρο νερό. Τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 30 λεπτά επιπλέον μέχρι να γίνουν τρυφερά.
Ρίχνετε μέσα τον ψιλοκομμένο μάραθο, τα μυρώνια, τις καυκαλήθες και ανακατεύετε. Αμέσως μετά προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε ξανά. Σερβίρετε τα χόρτα με το ζουμί που έχει μείνει στην κατσαρόλα.
Πηγή: olivemagazine
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ2 ημέρες πριν
Βαρύ πένθος στο Ηράκλειο για τον 29χρονο Ηράκλειτο που «έσβησε» ξαφνικά ενώ οδηγούσε
-
GOOD NEWS2 ημέρες πριν
Ο γαϊδαράκος από την Κρήτη έφτασε στην κυρά Ρηνιώ στην ακριτική Κίναρο!
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ2 ημέρες πριν
Τραγωδία με 29χρονο στο Ηράκλειο – Ένιωσε αδιαθεσία στο τιμόνι και λίγο μετά ξεψύχησε
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Εικόνες σοκ στον ΒΟΑΚ: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει