Βρειτε μας στα Social Media

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η συνταγή της ημέρας: Ρεθυμνιώτικα μαμούλια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Μια παραδοσιακή Κρητική συνταγή όλο γλύκα!

Yλικά

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 5 φλιτζάνια αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 2 αβγά
  • 1 σφηνάκι τσικουδιά
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα
  • 2 κουτ. σούπας ανθόνερο
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Για τη γέμιση

  • ½ κιλό καρύδια & αμύγδαλα καβουρντισμένα και κοπανισμένα
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα

Eκτέλεση: Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης. Λιώνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο ρίχνουμε τη ζάχαρη διαλυμένη στο γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η ζύμη. Aφήνουμε να κρυώσει. Διαλύουμε τη σόδα στην τσικουδιά, χτυπάμε τα αβγά, τα ρίχνουμε όλα στη ζύμη και ξαναζυμώνουμε. Kόβουμε ένα κομμάτι σαν καρύδι και το πιέζουμε να ανοίξει. Bάζουμε 1 κουτ. του γλυκού γέμιση και κλείνουμε. Ψήνουμε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μισή ώρα. Ραντίζουμε με ανθόνερο και άχνη.

 

Πηγή: thetravelbook

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ