Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κάποιες φορές στην Κρήτη τα “ψάρια” δεν τα βρίσκουμε στη θάλασσα αλλά στο βουνό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε κάποιες περιοχές οι Κρητικοί το ονομάζουν “ψάρι του βουνού”

Χορταρικό, από το οποίο παρασκευάζονταν λιχουδιές κατά το παρελθόν, σίγουρα αξίζει να έχει και σήμερα μια θέση στην κουζίνα μας, μια και αφθονεί στην Κρητική γη.

Ο περίφημος αγόγλωσσος ή Anchusa azurea, όπως είναι το επιστημονικό όνομα του, αποτελεί πρώτης τάξης υλικό για τηγάνισμα με κουρκούτι ή για αγογλωσσοκεφτέδες.

Ο αγόγλωσσος είναι μια πόα πολυετής, με φύλλα λογχοειδή, άνθη  µπλε ενώ ο βλαστός του είναι τριχωτός.Η περίοδος από τώρα μέχρι και τον Απρίλιο είναι η κατάλληλη για να ετοιμάσουμε νόστιμα φαγητά από τα στελέχη του.

Στην Κρήτη μάλιστα το ονομάζουν, σε κάποιες περιοχές, “ψάρι του βουνού” μια και ψήνεται όπως και τα ψάρια στο τηγάνι αποτελώντας ένα νοστιμότατο έδεσμα, που μεγάλωσε γενιές.

Πηγή: flashnews.gr

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ