ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με ελιές και Παραδοσιακό Κρητικό Τυρί
Σήμερα ετοιμάζουμε ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό, ότι πρέπει για να ξεκινήσουμε την εβδομάδα!
Υλικά
4 κοπανάκια κοτόπουλο
150 g ανάμεικτες ελιές
200 g Παραδοσιακό Κρητικό τυρί Καλογεράκη
200 g σάλτσα ντομάτας
2 κρεμμύδια ξερά ή 1 νεροκρέμμυδο
2-3 πιπεριές
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε τα κοπανάκια κοτόπουλου με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και τα μεταφέρουμε σε ένα ευρύχωρο ταψί.
Στη συνέχεια, χοντροκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα προσθέτουμε στο ταψί.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα μυρωδικά, τη σάλτσα ντομάτας, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο και περιχύνουμε με αυτό το περιεχόμενο του ταψιού.
Προσθέτουμε τις ελιές, το Παραδοσιακό Κρητικό τυρί κομμένο σε μεγάλους κύβους και σκεπάζουμε το ταψί με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35 λεπτά. Αφαιρούμε το χαρτί και συνεχίζουμε για ακόμα 10 λεπτά.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο! Μπορούμε να το σερβίρουμε με ρύζι.
Tips:
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή μόνο φιλέτο στήθος.
Πηγή: kalogeraki
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ2 ημέρες πριν
Βαρύ πένθος στο Ηράκλειο για τον 29χρονο Ηράκλειτο που «έσβησε» ξαφνικά ενώ οδηγούσε
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ3 ημέρες πριν
Πέθανε ο γνωστός ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας
-
GOOD NEWS2 ημέρες πριν
Ο γαϊδαράκος από την Κρήτη έφτασε στην κυρά Ρηνιώ στην ακριτική Κίναρο!
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ2 ημέρες πριν
Τραγωδία με 29χρονο στο Ηράκλειο – Ένιωσε αδιαθεσία στο τιμόνι και λίγο μετά ξεψύχησε