Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ηράκλειο: Κλείνουν το ένα μετά το άλλο εμπορικά καταστήματα στο κέντρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Γροθιά στο στομάχι αποτελούν οι εικόνες που καταγράφονται στο κέντρο του Ηρακλείου με τα κλειστά καταστήματα. Δρόμοι που άλλοτε έσφυζαν από ζωή, σήμερα συνεχίζουν να είναι ερημωμένοι κατά ένα μεγάλο ποσοστό.

Οι αυτοκόλλητες ταμπέλες που γνωστοποιούν ότι το παρών ενοικιάζεται ή πωλείται πληθαίνουν στις βιτρίνες που πριν ήταν γεμάτες με τα προϊόντα του καταστήματος.

Αρκεί μία σύντομη βόλτα στο κέντρο του Ηρακλείου για να καταλάβει κανείς το μέγεθος του προβλήματος… Σε Χρυσοστόμου, Έβανς, 1866, Καλοκαιρινού, Αγίου Μηνά οι επιγραφές “ενοικιάζεται” ή “κλείνουμε” είναι πιο συχνές από τα ανοιχτά καταστήματα…

Οι καταστηματάρχες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα χαράτσια, τους λογαριασμούς, στις υποχρεώσεις απέναντι στα ταμεία τους και στα ενοίκια, τα οποία παραμένουν –σε πολλές περιπτώσεις – σε υψηλά επίπεδα, αναφέρει καταστηματάρχης από το κέντρο του Ηρακλείου.

Μεγάλο είναι το πρόβλημα ιδιαίτερα στην οδό Αγίου Μηνά όπου κανείς μπορεί να συναντήσει και μία άδεια βιτρίνα, ανά λίγα μέτρα.

Ένας δρόμος που χρειάζεται βελτίωση για να ανέβει και η ποιότητα του προϊόντος αλλά και πάλι σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, εάν ο κόσμος δεν έχει χρήματα, όσο καλός και να γίνει ένας δρόμος, η κατάσταση δεν θα αλλάξει και πολύ.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 15 καταστήματα είναι κλειστά αυτήν την περίοδο στον συγκεκριμένο δρόμο.

μαγαζι

Αρκετά είναι και τα κλειστά καταστήματα και στην οδό Καλοκαιρινού όπου και εκεί, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Μανόλη Κουμαντάκη, καταγράφεται σοβαρό πρόβλημα με τα κλειστά εμπορικά.

Η ουσία εντοπίζεται στην έλλειψης ρευστότητας στην κοινωνία, λέει και συνεχίζει πως οι τζίροι πέφτουν την ώρα που τα έξοδα είναι πολλά.

Την ίδια ώρα, ημερίδα για το μέλλον του εμπορίου διοργανώνουν σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης σε συνεργασία με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

Πηγή: ekriti

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση Enter ad code here
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ