Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Κρήτη: Ανακαλύφθηκε παράνομο αποστακτήριο με 82.900 λίτρα υγρού άγνωστης σύστασης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της αστυνομίας, εντοπίστηκε παράνομο αποστακτήριο αλκοολούχων ποτών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οικίας στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10/6, υπό την καθοδήγηση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. και την Υποδιεύθυνση Β’ του Τμήματος Η’ της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, κατηγορούμενοι για παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και ειδικές διατάξεις σχετικά με την αιθυλική αλκοόλη και τα αλκοολούχα ποτά.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν εγκατεστημένο εξοπλισμό συστήματος απόσταξης αλκοολούχων ποτών, ο οποίος βρισκόταν σε λειτουργία. Οι έρευνες επεκτάθηκαν και σε άλλους χώρους ιδιοκτησίας των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1-33

1.890 λίτρα αλκοολούχου υγρού

61 πλαστικές δεξαμενές με πάνω από 82.900 λίτρα υγρού άγνωστης σύστασης

Πλαστικά κυτία με χημική ουσία (ποτάσα)

80 κιλά λευκής ζάχαρης

7,5 κιλά μαγιά οινοποίησης

Ποσότητα σκόνης αλκοολικής ζύμωσης

Πολλά τεμάχια εμφιάλωσης, αποθήκευσης και συσκευασίας αλκοολούχων ποτών

Τρία αλκοολόμετρα

2-25

Τα κατασχεθέντα υγρά θα σταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους για να προσδιοριστεί η χημική τους σύσταση. Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι από τη δραστηριότητα των συλληφθέντων εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τις 120.000 ευρώ.

Η προανάκριση διεξάγεται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ