Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Μαρουσάκης: Στα ύψη ο υδράργυρος μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο – Προβληματισμός για τα ισχυρά μελτέμια στην Κρήτη

καυσωνας κρητη
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Η ζέστη θα παραμείνει έντονη μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο, με τα μελτέμια στο Αιγαίο να συνεχίζουν να επικρατούν και με μπόρες να αναμένονται σε ορεινές περιοχές των ηπειρωτικών καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, για σήμερα Σάββατο 10/8, αναμένεται ζέστη με έντονους ανέμους στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει υψηλή και κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, με τον Δεκαπενταύγουστο να αναμένεται ιδιαίτερα ζεστός.

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου σε ορεινές περιοχές θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι, φτάνοντας τα 6 με 7 μποφόρ τοπικά, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει σημαντικές διακυμάνσεις. Στα ηπειρωτικά, το θερμόμετρο θα δείξει 35 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε ορισμένες περιοχές μπορεί να φτάσει και τους 38 βαθμούς. Στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 32 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα νησιά στους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη και σήμερα αρκετή θα είναι η ζέστη, που θα επιμένει μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ τα μελτέμια στο Αιγαίο θα κυριαρχούν και στα ορεινά ηπειρωτικά θα έχουμε κάποιες μπόρες για όλη σχεδόν την επόμενη εβδομάδα.

Στην Κρήτη ο καιρός είνια γενικά αίθριος. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα λυμανθεί από 23 έως 31 με 32 και στη νότια Κρήτη έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση Enter ad code here
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ