Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση vikos

Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο διώχνει τους φοιτητές του

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Author Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

Διακυβεύεται το ριζικό της τοπικής οικονομίας: 10.000 φοιτητές κινούνται και καταναλώνουν μέσα στην πόλη!

Τα υψηλά ενοίκια στο Ρέθυμνο διώχνουν τον κόσμο, ενώ οι εξωφρενικές τιμές αναγκάζουν πολλούς φοιτητές στο να σπουδάζουν χωρίς να διαμένουν μόνιμα στο Ρέθυμνο. Με αυτόν τον τρόπο, διακυβεύεται το ριζικό της τοπικής οικονομίας καθώς 10.000 φοιτητές κινούνται και καταναλώνουν μέσα στην πόλη! Γεγονός που αυξάνει κατά πολύ τον κίνδυνο απώλειας φοιτητικού εισοδήματος στην πόλη.

Κάποιοι άλλοι φοιτητές βάζουν αγγελίες στις οποίες ζητούν συγκάτοικο σε γκαρσονιέρα για να μοιράζονται τα έξοδα. Την ίδια στιγμή, μεγάλο κομμάτι της πίτας έχουν πάρει τα δωμάτια των ξενοδοχείων που ρίχνουν το συνολικό κόστος διαμονής.

Χαρακτηριστικές είναι οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων στα social media όπου αναφέρουν: “Θέλω να πω κάτι προς τους ιδιοκτήτες που νοικιάζουν τα σπίτια τους. Πρώτον, έχετε ξεφύγει με τις τιμές και δεύτερον αυτό που νοικιάζετε τα σπίτια σας μόνο για μερικούς μήνες… Να κοιτάτε πάντα και τις δυο πλευρές, έρχονται δύσκολες μέρες πάλι και θα το μετανιώσετε αλλά μετά θα είναι αργά και θα κάθεστε να τα κοιτάτε.”

Η Σταυρούλα ως τριτοετής φοιτήτρια υποστηρίζει ότι η πόλη του Ρεθύμνου έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση της για την διαμονή της εδώ. Γιατί θεωρούσε από πριν προνομιούχους και τυχερούς όσους ζούσαν εδώ:

Η ζωή για έναν φοιτητή θεωρείται ακριβή στο Ρέθυμνο; «Η πόλη είναι δεδομένο ότι έχει ακριβές τιμές και ενοίκια. Για αυτό και ξεκίνησα παράλληλα να εργάζομαι για να μπορώ να τα βγάζω πέρα», απάντησε σχετικά σε ερώτηση του Daynight.gr.

Η Δώρα από την δική της πλευρά, μας λέει ότι είναι από την Χαλκιδική και εκφράζει τη δική της άποψη για τα ακριβά ενοίκια: «Αντιμετώπισα μεγάλες δυσκολίες για να βρω ένα σπίτι. Τα ενοίκια ήταν στο Θεό, πάνω από 400 ευρώ για ένα δυάρι το οποίο μόνο… δυάρι δεν είναι» και συμπληρώνει για το πώς καταφέρνει και τα βγάζει πέρα: «Με βοηθάνε οι γονείς μου, αλλά έχω ξεκινήσει σιγά σιγά κι εγώ να ψάχνω για εργασία. Γιατί διαφορετικά δεν μπορεί να βγει ο μήνας».

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ