Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Γιάννης Λιονάκης στο Daynight.gr: «Τραγωδία που τα Κρητικόπουλα “μεγαλώνουν” πιάνοντας πιστόλι, τιμόνι και αλκοόλ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Author Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

«Υπάρχει ένας πληθυσμός 10 – 12 % των μαθητών ηλικίας από 11 χρονών που οδηγούν αγροτικά μηχανήματα μέχρι και μηχανές.» 

Ο Κόμβος Αμαρίου αποτελεί ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία για τους Ρεθυμνιώτες και τις Ρεθυμνιώτισσες οδηγούς. Άπαντες παίζουν τις ζωές τους κορώνα-γράμματα καθώς κατευθύνονται οχήματα από 8 αντίθετες, διαφορετικές κατευθύνσεις και κανείς δεν γνωρίζει αν θα περάσει σώος τον κόμβο μέχρι την απέναντι πλευρά. Είναι πολλοί, μάλιστα, αυτοί που επιλέγουν να κάνουν παράκαμψη και να μπουν γρηγορότερα στην πόλη! Αυτός είναι και ο λόγος που επιβαρύνεται και αυξάνεται ο αριθμός των μετωπικών συγκρούσεων.

Ο Γιάννης Λιονάκης Πρόεδρος Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΑ (Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων) επισημαίνει στο Daynight.gr ότι είναι άκρως επικίνδυνο να υπάρχει τόση επικάλυψη αντίθετων κυκλοφοριακών ρευμάτων. 

Με ξεκάθαρη γλώσσα ο Πρόεδρος του Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΑ επισημαίνει: Εδώ και χρόνια έπρεπε να είχε γίνει παρέμβαση. Δεν μπορεί σε Εθνική Οδό – και μάλιστα χαρακτηρισμένη ως αυτοκινητόδρομος – να μπορεί κάποιος να έχει τόσες πολλές δυνατότητες και τελικά να έχουμε τόση επικάλυψη αντίθετων κυκλοφοριακών ρευμάτων. Ο κόμβος Αμαρίου και ο κόμβος Κριτσάς είναι από τα μεγάλα ζητούμενα αυτού του δρόμου”.

Στο ερώτημα για την τοποθέτηση διαζώματος και την μείωση των μετωπικών συγκρούσεων ο Γιάννης Λιονάκης απαντά: Οι δικές μου προτάσεις για το διαχωριστικό στηθαίο είναι στα 8 με 9 σημεία. Στηθαίο που δεν θα αναφέρεται σε τσιμεντένια κατασκευή, αλλά σε πάκτωση καθέτων πασσάλων και δυο πλευρικών λαμών χάλυβα, που παρέχουν δυνατότητα ανάσχεσης εισόδου στο αντίθετο ρεύμα 

Παράλληλα το σημαντικότερο και πιο επικίνδυνο στοιχείο στο οποίο στέκεται ο κ. Λιονάκης είναι τα κλειδιά του αυτοκινήτου που χατιρικά οι γονείς παραδίδουν σε παιδιά 16 και 17 ετών δίχως να έχουν δίπλωμα οδήγησης. Έτσι… Για να πάνε στο σχολείο και να γυρίσουν πίσω σώοι και ασφαλείς. Και τις περισσότερες φορές, ούτε σώοι γυρίζουν ούτε ασφαλείς…

Ο Γιάννης Λιονάκης

“Είναι ένα ζήτημα που ταλανίζει την κρητική ύπαιθρο. Υπάρχει ένας πληθυσμός 10 – 12 % των μαθητών ηλικίας από 11 χρονών που οδηγούν αγροτικά μηχανήματα μέχρι και μηχανές.  Έχω γνωρίσει μαθητή της Έκτης Τάξης Δημοτικού, όπου μου έλεγε ότι ο πατέρας του τον έστελνε και του έπαιρνε τσιγάρα με το αυτοκίνητο έξω από το χωριό.  Αυτή είναι μια σύγχρονη τραγωδία, να πιστεύουμε ότι τα παιδιά μας μεγαλώνουν πιάνοντας πιστόλι, τιμόνι & αλκοόλ.  Αυτό που θα πρέπει να πούμε σε αυτούς τους γονείς είναι ότι διακυβεύεται η κουλτούρα, το μεγάλωμα, το παράδειγμα. Για αυτό δεν έχουμε αλλάξει. Κάποια πράγματα είναι μεγαλύτερα από την ζωή μας: είναι η τσέπη μας, είναι η βολή μας, είναι η ευκολία μας. Στην Κρήτη μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με έναν άσχημο παραδειγματικά τρόπο.  Δεν θα αλλάξουμε, εάν δεν διορθωθούμε. Διαφορετικά θα συνεχίσουμε να χάνουμε γενιές.” 

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση Enter ad code here
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ