Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: «Είναι άδικο να βλέπω στο οδοντιατρείο λεβέντες 35 χρονών να κλαίνε επειδή τους λείπουν 1.000 ευρώ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Author Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Ρεθυμνιώτης οδοντίατρος Νικόλαος Κοτζάμπασης , ξεκαθαρίζει στο Daynight.gr πως «το 80% των κατοίκων, αφήνουν επείγουσες ανάγκες οδοντιατρικές που έχουν οι ίδιοι, για να μην καθυστερήσουν τις ανάγκες των παιδιών τους.»

Μέσα στα τρία τελευταία χρόνια έχουν χειροτερέψει τα προβλήματα στην σωστή ανάπτυξη του στοματογναθικού συστήματος των παιδιών. Η πολυμέτωπη οικονομική πίεση με την ακρίβεια, οι περικοπές στα έξοδα, η μείωση στα προϊόντα που αγοράζει μια Ρεθυμνιώτικη οικογένεια, έφεραν την οδοντιατρική περίθαλψη των παιδιών στο “άστο για αργότερα και θα δούμε”.  Υψηλό ενοίκιο, σχολικά και εξωσχολικά έξοδα, καθώς επίσης και οι ανάγκες καθημερινότητας βάζουν στο τέλος των προτεραιοτήτων τον οδοντίατρο.

Για τις οδοντιατρικές εργασίες απαιτείται ένα σεβαστό ποσό. Για παράδειγμα, μια εξαγωγή κοστίζει περίπου 50 ευρώ, ένα σφράγισμα 40-140 ευρώ,  ένας καθαρισμός κοντά στα 6ο ευρώ, ενώ υπάρχουν και πιο απαιτητικές περιπτώσεις όπως η απονεύρωση (200 ευρώ) και η τοποθέτηση εμφυτεύματος που ξεκινά από τα 700 ευρώ.

Ο Ρεθυμνιώτης οδοντίατρος Νικόλαος Κοτζάμπασης , ξεκαθαρίζει στο Daynight.gr το πόσο μεγάλη προσπάθεια έχουν κάνει οι οδοντίατροι της πόλης προκειμένου να κρατήσουν τιμές… 18ετίας!

Μια οικογένεια που πρέπει να καλύψει βασικές οδοντιατρικές ανάγκες, αντιμετωπίζει δυσκολίες. Για να τα φέρει εις πέρας με το υψηλό κόστος ζωής που επικρατεί, πρέπει κάτι να αφήσει πίσω. Μένει πίσω, λοιπόν, η οδοντιατρική φροντίδα. Αυτό όμως που πρέπει να ξέρεις είναι ότι όλοι οι οδοντίατροι του Ρεθύμνου έχουν παλέψει πολύ για να παραμείνουν οι τιμές στα επίπεδα του 2006. Έχουν συντονιστεί άτυπα για να μπορέσει ο μέσος Ρεθυμνιώτης να εξυπηρετήσει τον εαυτό του και τα παιδιά του”.

Ο Νικόλαος Κοτζάμπασης μας απαντά από την εμπειρία του εάν πράγματι παραμερίζουν οι γονείς τον εαυτό τους και τον βάζουν πιο μετά, για να καλύψουν τα παιδιά τους πρώτα: “Όλοι οι πατεράδες στο Ρέθυμνο, το 80% των κατοίκων, αφήνουν επείγουσες ανάγκες οδοντιατρικές που έχουν οι ίδιοι, για να μην καθυστερήσουν τις ανάγκες των παιδιών τους. Η δύσκολη εποχή δεν αφήνει κανέναν ανεπηρέαστο. Υπάρχουν ακόμα και περιπτώσεις ανθρώπων που υπό την πίεση 1000 και 1500 ευρώ, λυγίζουν», μας αποκαλύπτει χαρακτηριστικά ο Νικόλαος Κοτζάμπασης.

Ο Νικόλαος Κοτζάμπασης

Είναι απογοητευτικό να βλέπεις έναν νέο άνθρωπο να γονατίζει, να βάζει τα κλάματα μπροστά στο ιατρείο επειδή τους λείπει ένα χιλιάρικο ή 1.500 ευρώ. Που είναι πολλά τα χρήματα αλλά παράλληλα όταν μιλάμε για ένα ατύχημα ή επειδή κάτι πήγε στραβό… ένα έκτακτο τέτοιο ποσό, τους γονατίζει. Να βλέπεις άντρες λεβέντες, που είναι 30 και 35 χρονών να κλαίνε, σε πιάνει μια κατάθλιψη και μια οργή που δεν περιγράφεται”

Και όπως μας επεξηγεί ο Ρεθυμνιώτης οδοντίατρος, αυτό έχει συμπαρασύρει και την τρίτη ηλικία: τους παππούδες και τις γιαγιάδες: “Είναι κοινό μυστικό και στο Ρέθυμνο ότι οι παππούδες και γιαγιάδες, οι οποίοι έχουν βασανιστεί τόσα χρόνια, με τις συντάξεις τους αυτή την στιγμή, στηρίζουν τις οικογένειες των παιδιών τους και στα οδοντιατρικά έξοδα. Αλλιώς δεν βγαίνει η κατάσταση. Για αυτό λέω σε όλους μου τους ασθενείς ότι θα πρέπει η κοινωνία να κατευθυνθεί προς την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, δηλαδή προς την προφύλαξη. Το χαμηλότερο κόστος είναι να προσέξεις από πριν τη ζημιά. Ο τακτικός έλεγχος, οι έγκαιροι καθαρισμοί και η άμεση επέμβαση σε δόντια, τα οποία έχουν πάθει ζημιά είναι ίσως η καλύτερη λύση!”

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση Enter ad code here
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ