Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση vikos

Ρέθυμνο

Πού βρίσκονται τα καλύτερα… Νυφοπάζαρα του Ρεθύμνου;

Διαφήμιση
Διαφήμιση
.

Μπορεί οι εποχές να έχουν αλλάξει αλλά οι πιάτσες και τα νέα… Νυφοπάζαρα παραμένουν μέσα στις γειτονιές του Ρεθύμνου

Υπάρχουν δρόμοι-Νυφοπάζαρα σήμερα στο Ρέθυμνο; Πού μαζεύονται οι νέοι, πού ακούγονται γελάκια κοριτσιών και σε ποιο στενό επινοούν “στασίδια”, θέσεις, παγκάκια ή υπαίθριες γωνίες για να κάθονται και να τα λένε με το πάσο τους;

Μέχρι και τη δεκαετία του 50 – ίσως και για μερικά χρόνια αργότερα, στη δεκαετία του εξήντα- γινόταν κάθε βράδυ, αλλά πολύ περισσότερο τα Σαββατοκύριακα, το γνωστό «νυφοπάζαρο – βόλτα». Κομψευόμενοι νεαροί και κομψευόμενες νέες έκαναν την εμφάνισή τους σε αυτό και έσπευδαν να δείξουν ωραία χτενίσματα και φορέματα για να καταφέρουν να κλέψουν μια ματιά, ένα κοπλιμέντο ή ακόμα και ένα χαιρετισμό στα βιαστικά!

Τα παλιά χρόνια, τα καλοκαίρια τα κόρτε γινόντουσαν στη λεωφόρο Κουντουριώτη και στην Παραλία, δρόμοι πιο ανοιχτοί και πιο αεράτοι και δροσεροί από την περίκλειστη από παντού Αρκαδίου, που, για τον λόγο αυτόν, προσφερόταν περισσότερο στις παγερές ημέρες του χειμώνα.

Σήμερα μπορεί οι εποχές να έχουν αλλάξει αλλά οι πιάτσες, τα νέα Νυφοπάζαρα, είναι μέσα στις γειτονιές:

  • Παραλιακός εσωτερικός διάδρομος
  • Πλατεία Τίτου Πετυχάκη – Βρυσάκια
  • Πεζόδρομος Τσουδερών

Εξαρτάται από το ποιος είναι ο… Κυνηγός και ποιο είναι το επιθυμητό κοινό. Εκεί επιλέγεται και η ανάλογη πιάτσα! Πάμε να τα δούμε ένα-ένα:

Παραλιακός εσωτερικός διάδρομος

Είναι η αίγλη της παραλίας μαζί με την πασαρέλα που κάνουν οι πιο καλοντυμένες Ρεθυμνιώτισσες. Την προτιμούν οι επιχειρηματίες και οι πιο σύγχρονοι τύποι: δουλεύουν στην πόλη, κατεβαίνουν στην παραλία για ένα καφέ, κόβουν την κίνηση και είναι μέσα στα πράγματα. Την επιλέγουν στάνταρ οι επισκέπτες γιατί είναι η “βιτρίνα” της πόλης, οπότε εκεί θα υπάρχει και ο καλύτερος κόσμος!

Πλατεία Τίτου Πετυχάκη – Βρυσάκια

Οι ντόπιοι Ρεθυμνιώτες που είναι ψαγμένοι, επιζητούν το all time classic. Η γοητεία της Παλιάς Πόλης και ο κόσμος που συχνάζει εκεί έχει “attitude”… γιατί δεν του αρέσουν οι πιάτσες που είναι για όλους.

Η πλατεία Πετυχάκη μαζί με την ιστορία της ελκύει Ρεθυμνιώτες και Ρεθυμνιώτισσες που συνήθως επιζητούν κόσμο περιποιημένο και κλασάτο, χωρίς τις φωνές και την φασαρία της παραλίας. Εδώ άλλωστε το Νυφοπάζαρο εκτυλίσσεται με μια πιο εγκεφαλική λειτουργία. Άμα ξέρεις τα στέκια… περιτριγυρίζεσαι αυτόματα από όμορφες παρουσίες.

Από παλιά είχε την φήμη των περιπάτων που συνοδεύονταν από διακριτικά φλερτ. Πλέον, αναβλύζει από ανθρώπους ντόπιους που συναντιούνται, ζουν και διασκεδάζουν.

Πεζόδρομος Τσουδερών

Εδώ βρίσκει κανείς την νεολαία μαζεμένη. Φοιτητές, νέα παιδιά που είναι χαλαρά και κοριτσοπαρέες που περπατούν ελεύθερα στις βιτρίνες των μαγαζιών.

Ο συγκεκριμένος πεζόδρομος πάντοτε είχε μια μεγαλύτερη αίσθηση ελευθερίας. Δεν είναι σαν την πλατεία που σε παρατηρούν όλοι, δεν είναι σαν τον παραλιακό που δεν προλαβαίνεις να προσέξεις και να παρατηρήσεις. Ο πεζόδρομος αυτός διαθέτει μια άλλη μαγεία… Και για αυτό η Τσουδερών έχει πάρει τα πάνω της.

Γιατί μπαίνουν όλοι free: μπερδεύονται δημιουργικά οι εργαζόμενοι νέοι της πόλης που πηγαινοέρχονται, οι φοιτητές που έχουν ραντεβού για να πιούνε τον καφέ τους και οι κολλητές φίλες που θα πάνε για τα σχετικά ψώνια, αλλά μετά θα κάτσουν και σε ένα παγκάκι για να δουν τι παίζει…

Σε κάθε περίπτωση, το Ρεθυμνάκι μας είναι μια πόλη ερωτική από άκρου εις άκρον και ο έρωτας μπορεί να σας χτυπήσει την πόρτα σε πολλά περισσότερα μέρη από τα προαναφερθέντα… Να είστε έτοιμες και έτοιμοι 🙂 

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση Enter ad code here
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ