Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Οι παρατημένες γέφυρες του Ρεθύμνου: Κομμάτι πλάκας τσιμέντου έπεσε δίπλα σε όχημα!

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Author Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι φορτώμενες νταλίκες με τόνους υλικών μαζί με τις καλοκαιρινές υψηλές θερμοκρασίες επιταχύνουν την διάβρωση κι αποκολλούν ολόκληρες πλάκες.

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι παρατημένες γέφυρες του Ρεθύμνου – Μικρές πλάκες τσιμέντου έπεσαν στην γέφυρα τη Πηγής που ταυτόχρονα είναι δρόμος της Εθνικής. Και το πιο συγκλονιστικό όλων είναι ότι δεν είναι μέσα στην λίστα με τις  γέφυρες εκείνες που χρήζουν άμεσης επισκευής, έως το 2025!

Ένα έργο ύψους 10 εκατ. Ευρώ που διεκδικούσε εδώ και πολλά χρόνια η περιφέρεια Κρήτης με στόχο την ασφάλεια των πολιτών, πήρε επιτέλους το πράσινο φως. Η μόνη γέφυρα, ωστόσο, που από πάνω της περνάνε νταλίκες με τόνους φορτίων και ταυτόχρονα από κάτω περνούν λεωφορεία με μαθητές, αγρότες και τουριστικούς επισκέπτες ανεβαίνοντας προς την Μονή Αρκαδίου, δεν βρίσκεται στη σχετική λίστα!

Από τις πλέον επίφοβες και πολυσυζητημένες γέφυρες που χρήζουν άμεσης επισκευής έως το 2025, όπως η Περιφέρεια τις είχε οριοθετήσει είναι οι εξής:

  • Γέφυρα προς Σίσες
  • Γέφυρα Γεροποτάμου Ρεθύμνου
  • Γέφυρα της Ζουρίδας
  • Γέφυρα Κατσαμπά
  • Γέφυρα Αλικαρνασσού
  • Γέφυρα Λινοπεράματα

Η μαρτυρία ενός επαγγελματία οδηγού στο Daynight.gr

Πρόσφατα, ένας επαγγελματίας οδηγός περνούσε με όχημα τροφοδοσίας κάτω από αυτή την γέφυρα (στην κατηφόρα πριν το Rethymno Kart), όταν άκουσε έναν θόρυβο στο απέναντι ρεύμα. Αφού πάρκαρε το όχημα στην άκρη, κατέβηκε να δει τι συμβαίνει και τότε, διαπίστωσε έκπληκτος ότι ένα κομμάτι τσιμεντένιας πλάκας είχε πέσει κάτω στον δρόμο!

Όπως αναφέρει, χρειάζεται άμεση παρέμβαση από το Τεχνικό Τμήμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να μην θρηνήσουμε θύματα. Ειδικά σε ένα σημείο που λόγω τουρισμού περνούν φορτηγά με φορτία, λεωφορεία με πολλούς επιβάτες αλλά και νταλίκες που μεταφέρουν βαριά εμπορεύματα (σιδηρουργίας) από εταιρίες που βρίσκονται στην περιοχή.

Μια -εκ νέου- τεχνική αξιολόγηση θα ήταν χρήσιμη: ειδικά στις γέφυρες με διπλή λειτουργία οι οποίες έχουν σοβαρότερες φθορές με πλαϊνές πλευρές σε καθίζηση και κομμάτια από την κάτω πλευρά να σωριάζονται στο οδόστρωμα…

 

Με το χάλι αυτής της γέφυρας θα ασχοληθεί κανείς; Κάντε κάτι προτού να είναι αργά…

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση Enter ad code here
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ