Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Η Κρητικιά γιαγιά που μεγάλωσε 9 παιδιά και απέκτησε 45 εγγόνια, βραβεύεται!

κρητικια γιαγια
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Μια αυθεντική κατάθεση ψυχής από μια γυναίκα που δεν βρήκε τίποτα εύκολο στη ζωή της, έφερε όμως στον κόσμο εννιά παιδιά και πλέον έχει 27 εγγόνια και 18 δισέγγονα, έγινε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι από την Aικατερίνη (Κατίνα) Τζεβελεκάκη η οποία στα 84 της χρόνια θα τιμηθεί την ερχόμενη Κυριακή από την ΑΜΚΕ Κοκκινέλλα για την ζωή της και την προσπάθειά της ως πολύτεκνη μητέρα.

Η κυρία Τζεβελεκάκη έκανε το πρώτο της παιδί το 1960 κι από τότε η οικογένειά της μεγάλωσε πολύ. Μια εποχή για την οποία η ίδια ανέφερε πως «πετούσα στον ουρανό» κι ας την «κοροΐδευαν», όπως είπε, οι συγχωριανοί της επειδή έκανε πολλά παιδιά.

Η ζωή της δεν ήταν εύκολη. Δεν προερχόταν από εύπορη οικογένεια αλλά από μια επίσης πολύτεκνη οικογένεια την οποία επίσης βοηθούσε όσο μπορούσε. Τα παιδιά της τα μεγάλωσε με φάβα και κουκιά. Λεφτά για γάλα δεν είχε να δώσει. Τα απογεύματα τα άφηνε μόνα τους στο σπίτι και εκείνη έφευγε με το σύζυγό της για να ψαρέψουν και να επιστρέψουν την επόμενη μέρα τα ξημερώματα ή το μεσημέρι. «Ο Θεός και η πίστη μου φρόντισε να μην πάθουν τα παιδιά μου τίποτα», μας είπε.

Aικατερίνη (Κατίνα) Τζεβελεκάκη Φωτ. radiolasithi | Aικατερίνη (Κατίνα) Τζεβελεκάκη

«Το τρίχρονο παιδί μου τάιζε τα μικρότερα. Τα παιδιά μου μεγάλωσαν δίπλα στη θάλασσα και τα πηγάδια και εγώ ήμουν μια ευτυχισμένη μάνα. Δεν είχα πολλά να τους προσφέρω αλλά τα παιδιά μου μεγάλωσαν με υγεία και ευτυχία. Κάθε μέρα προσεύχομαι για αυτά».

Πλέον τα παιδιά της έχουν κάνει τις δικές τους οικογένειες και το σπίτι της άδειασε. Η μια από τις κόρες της απέκτησε 7 παιδιά και ο ένας από τους γιούς της 5, όμως για την ίδια το να ζει μακριά από τα παιδιά της είναι κάτι που την στενοχωρεί πάρα πολύ. Δεν μετάνιωσε για καμία επιλογή που έκανε στη ζωή της και τόνισε πως μια ενωμένη οικογένεια είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στη ζωή ενός ανθρώπου.

radiolasithi.gr

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση Enter ad code here
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ