Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Η κρητική παράδοση πενθεί: Έφυγε από τη ζωή ο «Παττακοστελής»

Pattakos
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Στέλιος Παττάκος υπήρξε ένας ακούραστος εργάτης της κρητικής παράδοσης, με παρουσία τόσο στον τηλεοπτικό όσο και στον ραδιοφωνικό χώρο, συμβάλλοντας στη διατήρηση και διάδοση της κρητικής κουλτούρας.

Ιδιοκτήτης του Kriti FM στην Αθήνα και δημιουργός ενός τηλεοπτικού διαδικτυακού καναλιού, ο Παττακοστελής προέβαλε ακούραστα την Κρήτη σε όλο τον κόσμο.

Παρά τα 73 του χρόνια, συνέχιζε να ταξιδεύει αδιάκοπα στην Κρήτη, αφιερώνοντας τη ζωή του στην παράδοση και την κρητική μουσική. Από το 1995 μέχρι σήμερα, η συνεργασία του με τον χώρο του ραδιοφώνου ήταν στενή και παραγωγική. Με την απώλειά του, η Κρήτη χάνει έναν από τους σπουδαίους εκπροσώπους της πολιτιστικής της κληρονομιάς, αφήνοντας ένα κενό που θα είναι δύσκολο να καλυφθεί.

Καταγόταν από την Πατσό Αμαρίου. Ωστόσο, για δεκαετίες έζησε στην Αθήνα, όπου για χρόνια ανέδειξε μέσω των ερτζιανών, αλλά και της τηλεόρασης την Κρήτη, την παράδοση και τις ομορφιές της. Γυρνώντας τους τόπους του νησιού μας, έκανε την εκπομπή «Σεργιάνι στην παράδοση», η οποία προβαλλόταν και στην Κρήτη και στην υπόλοιπη χώρα μέσω περιφερειακών σταθμών.

Μετά από χρόνια στην Αθήνα, όπου εργαζόταν ως σωφρονιστικός υπάλληλος, μετατέθηκε στα Χανιά και μετά την συνταξιοδότηση του, ήρθε στην Πατσό, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια, όπως αναφέρει το goodnet.gr.

Ο θάνατος του ήταν ξαφνικός και προκάλεσε βαθιά θλίψη στο νησί και στους Κρητικούς της Αθήνας.

Το «αντίο» του κρητικού καλλιτέχνη Γιώργου Κατσιλιέρη:

«ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΤΑΚΟΣΤΕΛΑΡΑ!

Έδωσες τα πάντα για τον πολιτισμό της Κρήτης μας.

Αφιέρωσες όλη τη ζωή σου να γνωρίσει ο κόσμος τη μεγάλη σου αγάπη, την Κρήτη, χωρίς προσωπικό συμφέρον, αντιθέτως έδινες από τα δικά σου χρήματα για να καλύψεις τις δαπάνες για να μη χαθούν σημαντικά γεγονότα και ομορφιές του τόπου μας. Τέτοιοι άνθρωποι σαν και εσένα σπανίζουν, θα είναι μεγάλη η απώλεια σου όχι μόνο για εμάς τους φίλους σου και τους συγγενείς σου αλλά για όλη την Κρήτη και όπου υπάρχει κρητικός.

Καλό σου ταξίδι φίλε μου και μεγάλε ευεργέτη Πατακοστελή!».

Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση Enter ad code here
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ