Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Με ποια τιμή ξεκινά σήμερα η διάθεσή του – Τι θα γίνει με το επίδομα θέρμανσης

πετρέλαιο θέρμανσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται 12% σε χαμηλότερα επίπεδα με πέρισυ.

Από σήμερα ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με εκτιμώμενη τιμή εκκίνησης στα αστικά κέντρα από 1,15 μέχρι 1,20 ευρώ/λίτρο, ενώ σε περιφέρεια και νησιά η τιμή μπορεί να κυμανθεί στα 1,30-1,40 ευρώ/λίτρο.

«Η Περιφέρεια επιβαρύνεται με επιπλέον κόστη και αναλόγως πόσο απομακρυσμένα είναι τα νησιά και οι περιοχές. Για απρόβλεπτους διεθνείς λόγους δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα συμβεί στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων καυσίμων στην ΕΡΤ.

Ωστόσο, απέχουμε από τα υψηλά επίπεδα της προηγούμενης χρονιάς και αυτό γιατί παρά την εμπόλεμη κατάσταση σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται 12% σε χαμηλότερα επίπεδα με πέρυσι.




Την ίδια ώρα ο κόσμος περιμένει να ανοίξει η πλατφόρμα αιτήσεων για το πετρέλαιο θέρμανσης, κάτι που θα συμβεί στα μέσα Νοεμβρίου. Θα υπάρχουν εισοδηματικά όρια καθώς και κριτήρια για ακίνητη περιουσία όπου θα ανακοινωθούν από το Οικονομικό Επιτελείο τις επόμενες ημέρες.

Με τα περσινά δεδομένα, μια οικογένεια με 2 παιδιά που τηρούσε τα κριτήρια, αν κατοικούσε στο Χαλάνδρι, έλαβε επιδότηση 260 ευρώ, στο Ηράκλειο Κρήτης 113 ευρώ ενώ στην Ορεινή Αρκαδία 549 ευρώ.

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση Enter ad code here
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ