Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Πώς βρίσκουν αλκοόλ οι ανήλικοι στα μαγαζιά του Ρεθύμνου; Ο Κώστας Παπαδογιάννης ξεκαθαρίζει στο Daynight.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
.
Author Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

«Έχει τύχει πολλές φορές να προσπαθήσουν ανήλικοι να μας ξεγελάσουν, παίρνοντας άλλος ενήλικας την μπύρα για λογαριασμό τους»

Φωτογραφίες: Daynight.gr

Αρκετά συχνά τα περιστατικά μέθης ανηλίκων που διακομίζονται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Και είναι να απορεί κανείς: τελικά τι ισχύει; Ή τα μαγαζιά της παραλίας δεν πωλούν αλκοόλ σε ανηλίκους, ή τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ κάνουν διακομιδές σε ενήλικους και όχι σε ανήλικους, ή οι ανήλικοι στο Ρέθυμνο ούτε ζητούν ούτε βρίσκουν αλκοόλ… Το Daynight.gr κατέβηκε στα μαγαζιά της παραλίας για να εξετάσει τι ακριβώς ισχύει.

Τα βήματά μας οδήγησαν σε ένα από τα πιο ισχυρά στέκια της νεολαίας στην παραλιακή, που με την ροκ μουσική και τον χαρακτήρα του αντιπροσωπεύει την διαχρονική επιλογή όλων των νέων παιδιών.

Ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού μαγαζιού, Kώστας Παπαδογιάννης, μάς εξήγησε ποια πολιτική ακολουθούν όταν παίρνουν παραγγελία από πολύ νεαρά παιδιά:

“Ο χώρος αυτός είναι από το 1970 . Όταν μας παραγγέλνουν πολύ νεαρά παιδιά, ζητάμε πάντα ταυτότητα για να μην έχουμε την αμφιβολία ότι είναι ανήλικοι. Κι άμα μας επιδείξουν την ταυτότητα και είναι ΟΚ, τους σερβίρουμε. Διαφορετικά, αν έχουμε την οποιαδήποτε αμφιβολία, δεν σερβίρουμε καθόλου.”

Τα πράγματα βέβαια δεν είναι πάντοτε ξεκάθαρα. Υπάρχουν και τεχνάσματα που εφευρίσκουν οι νέοι πελάτες, για να ξεγλιστρήσουν από τον έλεγχο. Ο Κώστας Παπαδογιάννης μας επισημαίνει τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις: “Έχει τύχει να έλθουν ανήλικοι, που δεν σερβίρονται αλκοόλ. Παίρνουν χυμό, αναψυκτικό ή κάτι άλλο… Όπως έχει τύχει πολλές φορές να προσπαθήσουν να μας ξεγελάσουν, παίρνοντας άλλος ενήλικας την μπύρα για λογαριασμό τους. Το έχουμε αντιληφθεί, την έχουμε πάρει πίσω. Έχουμε πολλά τέτοια περιστατικά γιατί τα παιδιά έχουνε ευρεσιτεχνία σε κάτι τέτοια.”

Στο ερώτημα για τα μεμονωμένα μαγαζιά που δέχονται την παραγγελία από ανήλικους και τους σερβίρουν κανονικά, ο Κώστας είναι κάθετος. Και το τεκμηριώνει…

“Σε ό,τι έχει να κάνει με τα μαγαζιά που σερβίρουν αλκοόλ σε ανηλίκους, εμένα με βρίσκει αντίθετο. Εμείς στο μαγαζί μας κρατάμε μια σταθερή στάση σε αυτό, την υποστηρίζουμε και θεωρούμε ότι δεν αξίζει τον κόπο να σερβίρουμε σε ανήλικους γιατί οι επιπτώσεις είναι πολύ χειρότερες από τα έσοδα. Και πραγματικά το πιστεύω βαθιά αυτό.”

O Kώστας Παπαδογιάννης

Η συνειδητοποιημένη στάση που επιδεικνύουν οι παλαιότεροι επιχειρηματίες της παραλιακής του Ρεθύμνου χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα. Ο Κώστας Παπαδογιάννης που γνωρίζει καλά την νομοθεσία τονίζει με έμφαση ποια είναι η πολιτική που ο ίδιος εφαρμόζει:

“Τα παιδιά φαίνονται. Έρχονται πολλοί νέοι εδώ. Αλλά ρωτάμε, δεν το ρισκάρουμε. Ξέρουμε ότι απαγορεύεται, ακόμα κι αν συνοδεύεται από τους γονείς του. Η νομοθεσία το λέει ξεκάθαρα: ακόμα και ο γονέας να συνοδεύει το παιδί στην καφετέρια, απαγορεύεται να σερβίρεις αλκοόλ”.

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση Enter ad code here
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ