Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πυροβολισμοί στο Μονοφάτσι: O σασμός που απέτυχε και τα όπλα που… ξαναμίλησαν

αστυνομια
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Μία άρνηση σε πρόσκληση σε τραπέζι κοινωνικής μάζωξης «πυροδότησε», λένε αστυνομικές πηγές, το νέο ένοπλο επεισόδιο που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής σε χωριό του Μονοφατσίου οπότε και καταγράφηκαν πυροβολισμοί σε τρία αγροτικά αυτοκίνητα μελών οικογένειας. Το ένοπλο συμβάν ευτυχώς ήταν αναίμακτο καθώς τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί με πολύ άσχημο τρόπο, με βάση τα όσα καταγγέλλονται. Ωστόσο οι μπαλοθιές αυτές έρχονται να βάλουν και πάλι «φωτιά» στις σχέσεις κάποιων οικογενειών της περιοχής, παρά τις πρωτοβουλίες «σασμού» που είχαν αναληφθεί για την εκτόνωση της έντασης.

Το background της υπόθεσης είναι αρκετά περίπλοκο, μιας και «κάδρο» μπαίνουν αρκετά πρόσωπα και οικογένειες που διασυνδέονται μεταξύ τους με δεσμούς συγγενικούς και συντεκνιάς. Το βέβαιο είναι ότι η αρχή αυτής της έκρυθμης κατάστασης ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο οπότε και ένας 43χρονος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, φέρεται μέσα σε μία νύχτα να πήρε σβάρνα σπίτια και αυτοκίνητα οικογενειών, σε διαφορετικά χωριά του Μονοφατσίου, και άρχισε να τα πυροβολεί. Κάποιοι λένε ότι αφορμή γι’ αυτό το «ντελίριο» στάθηκε μία ζωοκλοπή σε βάρος του αλλά αυτό είναι υπό διερεύνηση.

Ειδικότερα, του αποδίδονται τέσσερα διαφορετικά ένοπλα περιστατικά μέσα σε περίπου δύο ώρες. Σε δύο περιπτώσεις, κάποιες από τις σφαίρες διαπέρασαν πόρτες και παράθυρα και «καρφώθηκαν» στους εσωτερικούς τοίχους των σπιτιών οικογενειών, με τρία και δύο ανήλικα παιδιά αντίστοιχα η κάθε μία.

Περιγράφεται, μάλιστα, στο ένα περιστατικό, ότι τρεις από τις 7 συνολικά βολίδες, διαπέρασαν όλο τον ενιαίο του σπιτιού και τον διάδρομο. Υπήρξε βολίδα που εντοπίστηκε σε ύψος μόλις ενός μέτρου από το έδαφος.

Τα άλλα δύο περιστατικά πυροβολισμών είχαν κυρίως στόχους τα αυτοκίνητα των ιδιοκτητών.

Ο 43χρονος προφυλακίστηκε στις αρχές του καλοκαιριού καθώς σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη ακόμα και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Οι πληροφορίες που είχαν φθάσει στις Αρχές ανέφεραν ότι των επεισοδίων, ακολούθησαν προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων όλων των οικογενειών, ενώ έγινε και «σασμός» ώστε να κλείσει το κεφάλαιο αυτό που είχε πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Και ενώ τα πράγματα έδειχναν ότι είχαν ηρεμήσει, τη νύχτα της Παρασκευής σημειώθηκαν νέοι πυροβολισμοί στα αυτοκίνητα της οικογένειας του 43χρονου προφυλακισμένου. Ειδικότερα δέχθηκαν πυρά ένα αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην αυλή του σπιτιού, και όπως έχει καταγγελθεί, μέσα καθόταν ο 17χρονος γιος του, ενώ πυρά δέχθηκαν δύο ακόμα αυτοκίνητα, ιδιοκτησίας του αδερφού του 43χρονου. Υποστηρίζεται μάλιστα ότι το ένα όχημα, ήταν σταθμευμένο μπροστά ακριβώς από παράθυρο οικίας, στο οποίο ακριβώς από κάτω κοιμόταν η γιαγιά της οικογένειας.

Το στιγμιότυπο των πυροβολισμών έχει καταγράψει κάμερα ασφαλείας που έχει «πιάσει» όλη την κίνηση του ύποπτου οχήματος, ενός 4χ4, με χαρακτηριστικό χρώμα.

Ένα τέτοιο αυτοκίνητο κατηγορείται ότι είχε πυροβολήσει ο 43χρονος την επίμαχη νύχτα του περασμένου Απριλίου. Την προανάκριση της υπόθεσης χειρίστηκαν αστυνομικοί του Α.Τ. Αρχανών-Αστερουσίων, με την συνδρομή αστυνομικών της Ασφάλειας Ηρακλείου, με τις έρευνες να στρέφονται προς συγκεκριμένο ύποπτο αφενός λόγω των στοιχείων που έχουν προκύψει, αφετέρου λόγω της προγενέστερης ιστορίας.

Πάντως, όπως σχολιάζουν αστυνομικές πηγές, το όλο κλίμα είναι και πάλι έκρυθμο και ανησυχητικό καθώς οι όποιες διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις είχαν δοθεί για ειρήνευση, δεν έχουν μάλλον αντίκρισμα. Στις Αστυνομικές Αρχές έγινε γνωστό-και φυσικά ελέγχεται- ότι αφορμή για τους πυροβολισμούς στάθηκε η άρνηση της μίας οικογένειας να παραβρεθεί σε τραπέζι που έκανε η άλλη, στο πλαίσιο μιας κοινωνικής μάζωξης.

Πηγή: cretalive

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση Enter ad code here
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ