Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Εφιάλτης για τους Ρεθυμνιώτες η έξοδος στον Πλατανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Author Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

Κρύος ιδρώτας λούζει τους οδηγούς στον δρόμο – καρμανιόλα του Πλατανιά όποτε συναντούν στην επίμαχη στροφή λεωφορεία ή μεσαία φορτηγά

Σήμα SOS εκπέμπουν οι οδηγοί που περνούν από την έξοδο στην περιοχή του Πλατανιά, η οποία συνδέει τον Πλατανιά με την Εθνική Οδό. Μόνιμοι κάτοικοι, καταστηματάρχες & οδηγοί με μαθητές κάνουν τον σταυρό τους όποτε συναντήσουν στην επίμαχη στροφή λεωφορεία,  μεσαία φορτηγά με φορτίο ή ακόμα μεγαλύτερα που διπλώνουν στα δυο.

Οι Ρεθυμνιώτες που έχουν βρεθεί στο σημείο εκφράζουν την ανησυχία τους, γιατί είναι πολύ επικίνδυνο για να προκαλέσει ατύχημα πολλών οχημάτων στην σειρά. Ορισμένοι – για του λόγου το αληθές – αποτυπώνουν σε φωτογραφίες όλο αυτό που τραβάνε κάθε φορά που αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν τον εν λόγω δρόμο.

Στο στιγμιότυπο της φωτογραφίας, κατεβαίνει λεωφορείο από την Εθνική  και τα αυτοκίνητα τόσο από το αντίθετο ρεύμα όσο και από το απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας, προσπαθούν να μπούνε στον ίδιο δρόμο για να βγούνε Εθνική. Αποτέλεσμα: «Κόλλησαν» άπαντες για 5-7 λεπτά περίπου! Αυτοί που βρίσκονταν στο αντίθετο ρεύμα, έκαναν όπισθεν, άλλαξαν κατεύθυνση και έφυγαν για την επόμενη έξοδο.

Οι περισσότεροι οδηγοί φοβούνται τον κίνδυνο ατυχήματος έτσι όπως φρακάρουν όλοι μαζί σε αυτό το πέρασμα. Και φρακάρουν πολύ τακτικά! Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εν τέλει αποφεύγουν να περάσουν από το σημείο για να γλιτώσουν τα χειρότερα. Οι υπόλοιποι απλά το ρισκάρουν γιατί είναι η πιο κοντινή έξοδος στην Εθνική για να μην μπλέξουν στην κίνηση.

Αυτό που επισημαίνουν και οι μεν και οι δε είναι πως θα ήταν καλύτερο τα φορτηγά να επιλέγουν την παρακάτω έξοδο της Εθνικής που είναι πιο κατάλληλη. Η λύση του κόμβου των Μισσιρίων που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο κάτω είναι πιο ασφαλής,  καθώς είναι πιο πλατύς και έχει περισσότερο χώρο για τις τόσο δύσκολες μεταφορές – μετακινήσεις. Επιπροσθέτως, δεν δημιουργεί πρόβλημα ούτε στα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές ούτε στα καταστήματα της περιοχής ούτε στους οδηγούς των ΙΧ.

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση Enter ad code here
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ