Βρειτε μας στα Social Media

XANIA

Χανιά: Καρέ – καρέ οι δραματικές στιγμές διάσωσης ενός λουόμενου από σέρφερ! | BINTEO

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει 6 διασώσεις λουομένων από σέρφερ στην περιοχή του Σταλού και του Πλατανιά

Δεν ήταν η πρώτη φορά και δυστυχώς όπως όλα δείχνουν, μάλλον δε θα είναι και η τελευταία, που σέρφερ καλούνται να σώσουν λουόμενο από πνιγμό σε θαλάσσια περιοχή των Χανίων.

Το χθεσινό περιστατικό συνέβη στον Πλατανιά, όταν ένας υπέρβαρος τουρίστας επιχείρησε να κολυμπήσει με αρκετό κυματισμό, παρά τις συστάσεις των αθλητών που έκαναν σερφ στην περιοχή και τον προέτρεπαν να αποφύγει το κολύμπι υπό αυτές τις συνθήκες.

Δε χρειάστηκε πολλή ώρα για να επαληθευτούν οι φόβοι τους. Αμέσως μόλις διαπίστωσαν ότι ο τουρίστας βρισκόταν σε κίνδυνο, έσπευσαν να τον βοηθήσουν ανασύροντάς τον με ασφάλεια στην ακτή.

Δεν είναι λίγες οι φορές που σέρφερ στον Σταλό και τον Πλατανιά πηγαίνουν στην παραλία για να απολαύσουν το άθλημά τους και καταλήγουν σε ρόλο εθελοντή διασώστη, βοηθώντας λουόμενους που κινδυνεύουν με πνιγμό. Τα περιστατικά πολλά, τόσο κατά τη θερινή περίοδομετά τη λήξη της βάρδιας των ναυαγοσωστών, όσο και κατά την περίοδο που εκτείνεται από τις αρχές Οκτωβρίου και μετά, που οι παραλίες μένουν χωρίς ναυαγοσωστική κάλυψη.

Είναι ενδεικτικό ότι μόλις τις τελευταίες 4-5 ημέρες έχουν γίνει στις συγκεκριμένες περιοχές, 6 διασώσεις λουομένων από σέρφερ.

Λόγω των παρατεταμένων καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα Χανιά και της τουριστικής σεζόν που επιμηκύνεται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, είναι αναγκαία η χρονική επέκταση της περιόδου ναυαγοσωστικής κάλυψης. Επιπλέον, συνδρομητικό ρόλο θα μπορούσε να παίξει η ενεργοποίηση εθελοντικών ομάδων κατάλληλα εκπαιδευμένων στη διάσωση, ενισχυμένων με απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και καύσιμα, ώστε να πραγματοποιούν περιπολίες στο παραλιακό μέτωπο των Χανίων τις ημέρες αυξημένου κινδύνου.

Πηγή: flashnews

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση Enter ad code here
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ