Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Σε αυτή τη γωνιά του Ρεθύμνου «κρύβεται» ένας πραγματικός θησαυρός!

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Author Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

«Μερικοί συλλέκτες έχουν βάλει τα κλάματα στο παλαιοπωλείο με τις ανακαλύψεις που έχουν κάνει εδώ μέσα!»

Τα μικρά διαμαντάκια που υπάρχουν κρυμμένα στα παλαιοπωλεία, πάντα μας τραβούν την προσοχή. Όπως συμβαίνει στον αρχοντικό δρόμο της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου ,στην Τζανέ Μπουνιαλή. Περπατάς, κοντοστέκεσαι, χαζεύεις, βλέπεις μια παλιά φωτογραφική μηχανή ή ένα ψηλό επιδαπέδιο ξύλινο ρολόι ή μια παλιά ραπτομηχανή και το μυαλό σου ταξιδεύει μακριά, πίσω στο χρόνο.

Ο Μιχάλης που είναι ο υπεύθυνος για την συλλογή των παλιών πολύτιμων αντικειμένων, «ανοίγεται» στο Daynight.gr: “Πάντοτε είχα μεγάλο ενδιαφέρον για μοναδικά έπιπλα και για πολύ ξεχωριστά συλλεκτικά διακοσμητικά αντικείμενα. Κυρίως λόγω της σπανιότητάς τους, με σκοπό να μάθω για αυτά : την ιστορία τους και την αξία τους. Με το πέρασμα του χρόνου συνειδητοποίησα ότι είχα ανάγκη να δημιουργήσω έναν τέτοιο χώρο.”

Μας περιγράφει πόσο παλιά αντικείμενα μπορεί να βρει κάποιος μέσα σε αυτό τον χώρο που κατακλύζεται από αντίκες που παραπέμπουν σε πανέμορφες εποχές :

“Στο κατάστημα υπάρχουν αντίκες οι οποίες είναι μοναδικές και όχι μαζικής παραγωγής. Όπως κοσμήματα παλιά, πολύ παλιοί πίνακες από τον 19ο αιώνα, παλιοί χάρτες από 17ο έως 19ο αιώνα, που ήρθαν στα χέρια μας από περιηγητές.”

Οι συλλέκτες που περνούν το κατώφλι του μαγαζιού, πολλές φορές μπορεί να έχουν ταξιδέψει από πολύ μακριά: “Για το κατάστημα έρχονται συλλέκτες από παντού. Πολλοί από αυτούς μου αναφέρουν ότι έρχονται από ταξίδι και η πρώτη τους στάση είναι εδώ. Μου ζητούν παλιά νομίσματα, χαρτονομίσματα… Έχουμε τα πάντα από Ελλάδα και Κρήτη. Κρήτες που διαμένουν στο εξωτερικό έρχονται σε μένα και τους ενδιαφέρει παραδοσιακό υλικό όπως κιλίμια και χαρτονομίσματα και νομίσματα από την εποχή που η Κρήτη ήταν ανεξάρτητη.”

 

Μάλιστα ο Μιχάλης που ένα μεγάλο μέρος της ζωής του το περνά εκτιμώντας και υπολογίζοντας την αξία από αληθινές αντίκες, μας ξεκαθαρίζει ποια χαρακτηριστικά πρέπει να διαθέτουν για να έχουν μεγάλη αξία:

“Σίγουρα ένα αντικείμενο αξίας ή ένα έπιπλο ορίζεται ως αντίκα, αν είναι παλαιότερο από 130 χρονών. Πρέπει να έχει σπανιότητα, αισθητική αξία, μοναδικά χαρακτηριστικά και να αντιπροσωπεύει μια προηγούμενη εποχή.”

Οι δημοπρασίες που γίνονται ακόμα και στις μακρινές χώρες του εξωτερικού αποτελούν για αυτόν μια περιπέτεια. Σύμφωνα με τον ίδιο, πηγαίνεις εκεί χωρίς να ξέρεις τι σε περιμένει… Κι αυτό έχει τη δική του μαγεία! “Το υλικό μας το βρίσκουμε και εδώ στην Ελλάδα, αλλά και στα ταξίδια που κάνουμε στο εξωτερικό σε ειδικές δημοπρασίες που γίνονται. Για αυτό, άλλωστε, είναι τέτοιας ποιότητας που δεν είναι λίγοι οι συλλέκτες οι οποίοι έχουν κλάψει κάμποσες φορές με τις ανακαλύψεις που έχουν κάνει εδώ μέσα.”

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση Enter ad code here
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ