Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο υποδέχθηκε το γιαταγάνι αποκεφαλισμού των Τεσσάρων Μαρτύρων και την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Μυριοκεφάλων | ΦΩΤΟ

Photo: rethemnosnews
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Με λαμπρότητα έγινε το απόγευμα του Σαββάτου η υποδοχή της Ιεράς και Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας της Αντιφωνήτριας από τα Μυριοκέφαλα καθώς επίσης και του γιαταγανιού, με το οποίο έγινε το 1824 η καρατόμηση των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων Ρεθύμνου.

Η τελετή υποδοχής έγινε στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων παρουσία πλήθους πιστών, του Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Προδρόμου, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, του Αντιδημάρχου Ρεθύμνου κ. Δημήτρη Λελεδάκη, της Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Ρένας Κουτσαλεδάκη, του Δημοτικού Συβούλου κ. Γιάννη Λελεδάκη και εκπροσώπων φορέων και συλλόγων.

Των τελετών προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ.κ. Ιωσήφ – Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου – ενώ παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ανέων κ.κ. Μακάριος, Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ και ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός. 

Συμμετείχαν πλήθος κληρικών, μέλη παραδοσιακών συλλόγων, αγήματα του στρατού, οι Δότες Ζωής και άλλα φιλανθρωπικά σωματεία.

Το ιστορικό γιαταγάνι που καρατόμησε τους Αγίους Μανουήλ, Νικόλαο, Γεώργιο και Αγγελή του Ρεθύμνου, κόμισε από τα Χανιά ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός. Όπως είναι γνωστό φυλάσσεται εδώ και δεκαετίες στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Σπλάντζια Χανίων.

Η εικόνα της Παναγίας Μυριοκεφάλων και το γιαταγάνι θα παραμείνουν στο Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων καθ’ όλη τη διάρκεια της κορύφωσης των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την μαρτυρική τους θυσία.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο rethemnosnews

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση Enter ad code here
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ