Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ποδηλατικές διαδρομές σε κοντινά χωριά του Ρεθύμνου και στάση στο παλιό καφενείο!

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Author Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

Ποδηλατάδα μέσα από πυκνούς ελαιώνες, σημεία με καταπληκτική θέα,  υπέροχα βουνά και ξεκούραση σε πέτρινα μαγαζάκια!

Αν υπάρχει ένα πράγμα που βλέπεις όπου κι αν γυρίσεις το κεφάλι σου… είναι το ποδήλατο! Αν υπάρχει ακόμα ένα πράγμα που σου καρφώνεται στο κεφάλι το Σαββατοκύριακο, είναι να πάρεις το ποδήλατο και να κινηθείς προς τα κοντινότερα χωριά.

Πόσες ποδηλατικές διαδρομές γνωρίζετε εσείς εδώ στην πόλη μας; Και έξω από αυτήν; Ποδηλατάδα κάτω από τον ήλιο, μέσα στα καταπράσινα χωράφια και τελείωμα στο καφενεδάκι του χωριού με ένα υποβρύχιο βανίλια μέσα στο δροσερό νερό;

Οι Ποδηλατικές Διαδομές του Ρεθύμνου χωρίζονται στις χαλαρές και στις πιο “ζόρικες”

Οι χαλαρές απευθύνονται κυρίως σε αυτούς που δίνουν προτεραιότητα στο sightseeing και που μαζί με το νωχελικό πεντάλ και τον καφέ στο χέρι, ρεμβάζουν την θέα παρέα με τους φίλους ή τα παιδιά τους. Θα τους βρείτε στην παραλιακή στον ξύλινο διάδρομο, κάτω από την Φορτέτζα ίσως και στην ανηφόρα που πάει από τον δρόμο στου Γάλλου.

Οι πιο “ζόρικες” , οι αγωνιστικές ποδηλατικές διαδρομές είναι για όσους θέλουν να την “ιδρώσουν την φανέλα” και στο τέλος να χαρούν και λίγη φύση ή να απολαύσουν το διάλειμμά τους κάτω από τα δέντρα και την απόλυτη ησυχία.

Έντονο ποδηλατικό ενδιαφέρον έχουν κατεξοχήν οι εξής προορισμοί: ο Μαρουλάς, το Χρωμοναστήρι, ο Πίκρης, το Μούντρος, η Πηγή, η Αμνάτος, η Αργυρούπολη, το Σπήλι, οι Μαργαρίτες.

Υπάρχουν  πανέμορφες διαδρομές μέσα από πυκνούς ελαιώνες, σημεία με καταπληκτική θέα, κουραστικές αναβάσεις, υπέροχα τοπία και ξεκούραση σε γραφικά καφενεδάκια, όπου σας περιμένει το γλύκισμα ή ο μεζές που θα βρείτε ανάλογα με το χωριό που θα βρεθεί μπροστά σας. Αν αγαπάτε τις απλές χαρές μπορείτε να γευθείτε το ελληνικό καφεδάκι μαζί με βανίλια υποβρύχιο. Αλλά αν σταθείτε και πιο τυχεροί είναι πιθανόν να δοκιμάσετε μέχρι και ταπεινό σφουγγάτο που έχει μέσα λουκάνικο με ξύδι που φτιάχνουν οι ίδιοι, γεμιστούς ανθούς με μυζήθρα και φέτα ή ακόμα και χορτοκαλλίτσουνα από το τηγάνι.

Γιατί οι ποδηλατικές διαδρομές στο Ρέθυμνο εμπεριέχουν μέσα… λίγο από όλα και είναι δεδομένα μοναδικές!

Οι προτιμώμενες διαδρομές είναι:

Ρέθυμνο – Μούντρος – Αργυρούπολη – Ρέθυμνο 58 χλμ. / Ποδήλατο δρόμου

Ρέθυμνο – Κάστελος 27 χλμ./ Ποδήλατο δρόμου

Ρέθυμνο – Καρωτή 39χλμ./ Ποδήλατο Δρόμου

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση Enter ad code here
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ