Χωρίς κατηγορία
Γήρανση εγκεφάλου: 6 τροφές για μυαλό «ξυράφι»
Η κληρονομικότητα και η άσκηση είναι δύο παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του εγκεφάλου και μειώνουν τον κίνδυνο για την εκδήλωση άνοιας και Αλτσχάιμερ.
Ένας άλλος, εξίσου σημαντικός παράγοντας, είναι η διατροφή. Οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει την αξία συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών που συμβάλλουν στην καλύτερη γνωστική λειτουργία και τη μνήμη.
Φλαβονόλες & κακάο
Οι αντιοξειδωτικές ουσίες φλαβονόλες, οι οποίες περιέχονται στο κακάο και στη σοκολάτα, ανέστρεψαν σε υγιείς ανθρώπους την απώλεια της μνήμης που οφείλεται στην προχωρημένη ηλικία. Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Τάουμπ του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης διαπίστωσαν ότι η φυσιολογική μορφή έκπτωσης της μνήμης όχι απλώς μπορεί να «φρεναριστεί», αλλά ακόμη και να βελτιωθεί αισθητά χάρη στη συγκεκριμένη διατροφική παρέμβαση.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Όταν ο Νίκος Ξυλούρης τραγούδησε την «Ξαστεριά» στο Πολυτεχνείο
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν
Εδώ Πολυτεχνείο…
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Τα αδέρφια Σαριδάκη οι επιβαίνοντες του τροχαίου στον ΒΟΑΚ ενώ γυρνούσαν από γλέντι
-
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν
Κύπρος: Σπούδαζε Νομική η 20χρονη Ελληνίδα φοιτήτρια που σκοτώθηκε στο τροχαίο – Σε λίγες ημέρες θα είχε γενέθλια