Χωρίς κατηγορία
Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με κάρυ
Δοκιμάστε κάτι διαφορετικό και πικάντικο!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
200 γρ. κοτόπουλο στήθος
120 γρ πιπεριές (χρωματιστές)
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.γ. κάρυ
2 κ.γ. ελαιόλαδο
50 γρ. κάσιους (προαιρετικά)
1/2 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος εκτέλεσης
Κόψτε το στήθος σε μικρά κομμάτια και σωτάρετε με 1 κ.γ. ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές (περίπου 5 λεπτά). Ρίξτε ένα φλυτζάνι νερό και αφήστε το κοτόπουλο να το απορροφήσει. Βγάλτε από το τηγάνι.
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και ρίξτε τα στο τηγάνι με ένα κουταλάκι λάδι να σωταριστούν.
Διαλύστε το κάρυ στο κρασί και σβήστε με αυτό τα λαχανικά. Προσθέστε και το κοτόπουλο και ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Σκεπάστε το τηγάνι, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά.
Πολλοί τελευταία προσθέτουν κάσιους στην συνταγή. “Ανεβάζουν” πολύ το φαγητό και ταιριάζουν στις περισσότερες ασιατικές συνταγές με κοτόπουλο Αν αποφασίσετε ότι θέλετε να ρίξετε τα κάσιους, ρίξτε τα στο δεκάλεπτο και αφήστε άλλα πέντε λεπτά.
Ταιριάζει απόλυτα με ρύζι μπασμάτι! Απολαύστε το!
Πηγή: mothersblog
-
ΚΡΉΤΗ2 ώρες πριν
Οι «κούπες» της Κρήτης και το τίμημα της ανευθυνότητας
-
ΚΡΉΤΗ1 ημέρα πριν
Άσπες: H πιο καλά κρυμμένη παραλία της νότιας Κρήτης! ΦΩΤΟ
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Το Ρέθυμνο αποχαιρετά σήμερα τον 21χρονο Ρονάλντο
-
Κόσμος2 ημέρες πριν
Τραγωδία στη Bαλένθια: Πνίγηκε με το νεογέννητο μωρό στην αγκαλιά της