Διαφήμιση

Χωρίς κατηγορία

Έχετε αυτούς τους κωδικούς ασφαλείας; Αλλάξτε τους αμέσως!

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Ήταν Φεβρουάριος του 2015 όταν ο Mark Burnett, αναλυτής ασφαλείας, διέρρευσε δέκα εκατομμύρια κωδικούς ασφαλείας χρηστών του διαδικτύου, φοβούμενος φυσικά πως θα συλληφθεί από το FBI για την πράξη του.

Τότε είχε γράψε στο ποστ του: «Συχνά μαθητές και ερευνητές ασφαλείας μου ζητούν να τους δώσω ένα αντίτυπο της έρευνας μου για τους κωδικούς ασφαλείας. Τις περισσότερες φορές αρνούμαι, αλλά εδώ και πολύ καιρό θέλω να δώσω ένα εύρος στοιχείων στο κοινό».

 

Όταν επιτέλους έδωσε τα δεδομένα βεβαιώθηκε πως οι αποκαλύψεις του δεν θα χρησιμοποιηθούν σε παράνομες δραστηριότητες.

 

Τα περισσότερα από τα στοιχεία που μοιράστηκε με το κοινό, σχετικά με τους πλέον διαδομένους κωδικούς που επιλέγονται, ήταν ήδη γνωστά στο ίντερνετ. Πολλές ήταν οι ιστοσελίδες που είχαν αποκαλύψει πολλούς εξ αυτών. Οι περισσότεροι ήταν αρκετά παλιοί και κατά πάσα πιθανότητα ανενεργοί, δεδομένο που δεν δημιουργούσε κινδύνους ασφαλείας.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version