Βρειτε μας στα Social Media

Χωρίς κατηγορία

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόσουπα μυρωδάτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Αγαπημένη σουπίτσα για τα πρώτα κρύα και τις ιώσεις της εποχής.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κοτόπουλο
  • 3 λίτρα κρύο νερό
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 πατάτα
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • λίγους κόκκους πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 φλ. ρύζι σουπέ
  • 2 αβγά
  • 1 λεμόνι

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1

1) Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε το κοτόπουλο. Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε τη σούπα. Μετά προσθέτουμε τα λαχανικά, το θυμάρι και το πιπέρι και βράζουμε μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, δηλαδή να “φεύγει” το κρέας από το κόκκαλο.

Βήμα 2

2) Όταν γίνει το κοτόπουλο, βγάζουμε από μέσα το κρέας και τα λαχανικά, αφήνουμε μόνο το ζουμί και προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι. Το αφήνουμε να βράσει για ένα τέταρτο περίπου (μέχρι να γίνει και το ρύζι).

Βήμα 3

3) Στο μούλτι βάζουμε το καρότο, το κρεμύδι και την πατάτα με λίγο ζουμάκι και τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα αραιή. Το προσθέτουμε στη σούπα μας.

Βήμα 4

4) Σε μπολ (ή στο μούλτι) χτυπάμε τα ασπράδια, μετά προσθέτουμε τους κρόκους και τέλος το χυμό του λεμονιού, για να γίνει το αβγολέμονο. Αβγοκόβουμε τη σούπα (δηλαδή βάζουμε στο μπολ που έχουμε χτυπήσει τα αυγά και το λεμόνι λίγο λίγο ζουμάκι ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να έρθει στη θερμοκρασία της σούπας και μετά το προσθέτουμε στη σούπα μας) και σερβίρουμε.
Πηγή: sintagespareas

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση Enter ad code here
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ