Διαφήμιση

Χωρίς κατηγορία

Μήπως χτυπάει για εσένα η Καμπάνα;

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Το μυθιστόρημα του Hemingway που με εργαλείο το θάνατο, εξυμνεί τον έρωτα και τη ζωή.

Ο Ισπανικός Εμφύλιος (1936-1939) δεν ήταν μια απλή υπόθεση. Κανένας εμφύλιος δεν είναι άλλωστε. Και δεν ήταν μια απλή υπόθεση διότι έθεσε σε κίνηση τα στρατιωτικά αντανακλαστικά των ιδεολογιών, έβαλε στο πεδίο της μάχης και εξέθρεψε συγκρουσιακά όλες τις μεγάλες κοσμοθεωρίες της εποχής του μεσοπολέμου: εθνικισμός από την μία πλευρά, σοσιαλισμός, κομμουνισμός, αναρχία κι εν γένει όλοι όσοι διέθεταν έστω και ψήγματα δημοκρατικής αφοσίωσης στην αντίπερα όχθη.

Κι αν για την καλλιτεχνική αποτύπωση της αιματοχυσίας αρκεί η «Γκερνίκα» του Πικάσο, για την ουσιαστική της συμβολή στα μελλούμενα και για την ίδια της την σημαντικότητα, καλό είναι να έχουμε κατά νου πως αυτή ήταν που έδωσε τη σκυτάλη στην έναρξη του πλέον καταστροφικού πολέμου στην παγκόσμια ιστορία.

Διαβάστε περισσότερα στο Ratpack.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version