Διαφήμιση

Χωρίς κατηγορία

Μεγάλο deal Θ. Αγγελόπουλου- Γ. Αλαφούζου

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Τα τελευταία από τα δύο υπερδεξαμενόπλοια (VLCC) που είχε παραγγείλει η Metrostar συμφερόντων Θ. Αγγελόπουλου, φέρεται να απέκτησε ναυτιλιακή συμφερόντων της οικογενείας Αλαφούζου. Σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές που επικαλούνται τα ειδικευμένα πρακτορεία του κλάδου, τα συμφέροντα Αλαφούζου προχωρούν στην εξαγορά των δύο αυτών υπό ναυπήγηση Very Large Crude Carriers έναντι τιμήματος σημαντικά χαμηλότερου από αυτό με το οποίο είχαν συμβολαιοποιηθεί από τη Metrostar.

Καταλύτης στην κίνηση αυτή εξαγοράς του ομίλου Αλαφούζου, όπως σημειώνει το capital.gr, θεωρείται η εξασφάλιση μακροχρόνιων ναυλοσύμφωνων για αμφότερα τα νεότευκτα, με την ινδική πετρελαϊκή  Reliance. Ειδικότερα οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν κλείσει ημερήσιους ναύλους της τάξης των 29 χιλιάδων δολαρίων ημερησίως , για μεταφορά αργού του ινδικού πετρελαϊκού ομίλου. Ήτοι έχουν εξασφαλίσει ταμειακές ροές ύψους 63,51 εκατ. δολαρίων για την επόμενη τριετία.

Τα δύο νεότευκτα υπερδεξαμενόπλοια αναμένεται να παραδοθούν από τη Huyndai Heavy Industries το επόμενο έτος ενώ η συμφωνία, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει ορισμένες αναβλητικές αιρέσεις που αναμένεται να αρθούν εντός του τρέχοντος μηνός. Το ζευγάρι των VLCCs εικάζεται ότι θα περάσει στα χέρια του ομίλου Αλαφούζου έναντι τιμήματος 83,5 εκατ. έκαστο.

Τα δύο πλοία είναι τα τελευταία από τα συνολικά 8 που παρήγγειλε η Metrostar το 2015 στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία έναντι 97 εκατ. δολαρίων το καθένα, σύμφωνα πάντα με πηγές της αγοράς. Τα 4 πρώτα εξ αυτών εξαγοράστηκαν από τη Euronav συμφερόντων της γαλλικής οικογένειας Saveris (ο Π. Γ. Λιβανός έχει ελαχιστοποιήσει τη συμμετοχή του στην εν λόγω εισηγμένη στο Euronext). Άλλα δύο αγόρασε αργότερα ο νορβηγός μεγιστάνας John Fredriksen, ο οποίος απέκτησε option και για τα δύο τελευταία που όμως δεν εξάσκησε.

Εφόσον το deal με την οικογένεια Αλαφούζου ολοκληρωθεί ο όμιλός του θα έχει αποκτήσει νεόκτευκτο ποιοτικό τονάζ, σε ελκυστική τιμή και μάλιστα με εξασφαλισμένη κατά τις σχετικές πληροφορίες απασχόληση κάτι που διευκολύνει τη χρηματοδότηση της εξαγοράς τους.

Πηγή:economy365

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version