Χωρίς κατηγορία
Η συνταγή της ημέρας: Αχλάδια γεμιστά με μυζήθρα
Ένα υγιεινό και πεντανόστιμο γλυκάκι!
Υλικά για 4 άτομα
- 4 αχλάδια μέτρια
- 1 φιάλη κρασί
- 300 γρμ. ζάχαρη
- 4 φύλλα δάφνης
- 6 κόκκους γαρύφαλλο
- λίγη κανέλα σκόνη και 2 κλωναράκια κανέλας
Για τη γέμιση
- 300 γρμ. μυζήθρα γλυκιά
- 1 αυγό
- 100 γρμ. μέλι
- φυστίκια κάσιους
Εκτέλεση
Κόβουμε τα αχλάδια στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια, δημιουργώντας μια κοιλότητα.
Σε ένα κατσαρολάκι τα βράζουμε στο κρασί έως να μαλακώσουν αρκετά. Αφού βράσουν τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Σε όσο κρασί απέμεινε απ’ το βρασμό προσθέτουμε άλλη τόση ζάχαρη, τα γαρύφαλλα, τα δύο κλαδιά κανέλλας, τη δάφνη και τα βράζουμε, έως να γίνουν σιρόπι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε θρυμματισμένη τη μυζήθρα με το μέλι και το αυγό και τα δουλεύουμε όλα μαζί.
Γεμίζουμε τα αχλάδια με το μίγμα της μυζήθρας.
Τα βάζουμε στο φούρνο έως να γκρατιναριστεί η μυζήθρα.
Τοποθετούμε στο πιάτο δύο γεμισμένα κομμάτια αχλάδι, περιχύνουμε με το σιρόπι, το γαρνίρουμε με λίγη κανέλα και με τα χοντροκομμένα κάσιους.
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ2 ημέρες πριν
Βαρύ πένθος στο Ηράκλειο για τον 29χρονο Ηράκλειτο που «έσβησε» ξαφνικά ενώ οδηγούσε
-
GOOD NEWS2 ημέρες πριν
Ο γαϊδαράκος από την Κρήτη έφτασε στην κυρά Ρηνιώ στην ακριτική Κίναρο!
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ2 ημέρες πριν
Τραγωδία με 29χρονο στο Ηράκλειο – Ένιωσε αδιαθεσία στο τιμόνι και λίγο μετά ξεψύχησε
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Εικόνες σοκ στον ΒΟΑΚ: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει