Χωρίς κατηγορία
Η συνταγή της ημέρας: Χορτόπιτα με βλίτα
Η εβδομάδα ξεκιναει με παραδοσιακή πίτα!
Υλικά για τη γέµιση
1 κιλό βλίτα
2 σκελίδες σκόρδο
κρεµµύδια φρέσκα
2 µατσάκια µαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
4 κουταλιές ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
Υλικά για το φύλλο
½ κιλό αλεύρι
1 φλιτζανάκι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
1 φλιτζανάκι νερό
λίγο αλάτι, λίγη µαγιά
(4 μερίδες)
Εκτέλεση:
Κόβουµε τα βλίτα και τα τσιγαρίζουµε µε µπόλικο ψιλοκοµµένο κρεµµύδι, τον µαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια τα αφήνουµε να ψηθούν και τα στραγγίζουµε. Φτιάχνουµε µε τα υλικά για το φύλλο 2 χοντρά φύλλα. Απλώνουµε το ένα στο ταψί και βάζουµε πάνω τα βλίτα. Σκεπάζουµε µε το άλλο και αλείφουµε την πίτα µε ελαιόλαδο ή βούτυρο και την ψήνουµε σε µέτριο φούρνο µέχρι να ροδίσει.
Πηγή: rethymnoguide
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Οι «κούπες» της Κρήτης και το τίμημα της ανευθυνότητας
-
ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν
Οικογενειακή τραγωδία: Θρήνος για τον 20χρονο Άκη – Εγκεφαλικά νεκρή η 17χρονη αδερφή του
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ3 ημέρες πριν
Αμαλιάδα: To ηχητικό ντοκουμέντο με την Ειρήνη Μουρτζούκου που σόκαρε – «Κλείσ’ το θα το μετανιώσεις»
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ2 ημέρες πριν
Θρήνος για το θάνατο του Κρητικού δημοσιογράφου Νίκου Ψιλάκη