Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απόστολος Λύτρας: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης – Θα οδηγηθεί στη φυλακή

Δημοσιεύτηκε

στις

Λύτρας
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε από τις δικαστικές αρχές για τον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα. Η έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον Απόστολο Λύτρα ήταν μονόδρομος μετά την άρση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, όταν απολογήθηκε για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου. Έτσι αφού συλληφθεί θα οδηγηθεί στην φυλακή.

Η 37χρονη δικηγόρος μέσω του δικηγόρου της Θέμη Σοφού ενημέρωσε την ανακρίτρια για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης (18/06/2024) στο σπίτι της. Μετά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, ανακρίτρια και εισαγγελέας είχαν επιβάλλει περιοριστικούς όρους στον Απόστολο Λύτρα και τον είχαν αφήσει ελεύθερο. Οι περιοριστικοί όροι που παραβιάστηκαν ήταν η υποχρεωτική μετοίκηση από το κοινό τους σπίτι στον Γέρακα, απαγόρευση να πλησιάζει ή να απειλεί με οποιονδήποτε τρόπο το θύμα και υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα θεραπείας για να μην επαναλάβει τη βίαιη συμπεριφορά του.

Ο κ. Λύτρας, που αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές, υποστήριξε στην απολογία του στην ανακρίτρια ότι κατάφερε στη σύζυγό του 2-3 χτυπήματα, χωρίς να έχει πρόθεση να της προκαλέσει την οποιαδήποτε βλάβη.

Μέσα από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, έρχονται στο φως νέα δεδομένα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα ο άγριος ξυλοδαρμός της δικηγόρου από τον κατηγορούμενο ποινικολόγο, αλλά και για την επίσκεψη που η 37χρονη γυναίκα δέχθηκε στο σπίτι του στον Γέρακα από την πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα και δύο ακόμη πρόσωπα.

Όπως αναφέρει η κυρία Πολυζωγοπούλου, από το σοκ που υπέστη από την ανεπιθύμητη για εκείνη επίσκεψη λιποθύμησε -γεγονός που επιβεβαιώνει με την κατάθεσή του και ο αστυνομικός που βρισκόταν για την ασφάλεια της στην οικία της. Ακόμη, η δικηγόρος στη μήνυσή της αναφέρει ότι δέχθηκε γραπτά μηνύματα από τον Απόστολο Λύτρα, ο οποίος της έγραφε ότι προσπαθούν τα παιδιά του να μιλήσουν μαζί της «και να έρθουν στο σπίτι να πάρουν λεφτά». Μάλιστα, υποστηρίζει πως τόσο η πρώην σύζυγος του κατηγορούμενου όσο και ο συνεργάτης του δικηγόρος που την επισκέφθηκαν στο σπίτι της στο Γέρακα «ενεργούσαν ως όργανά του».

Η απολογία Λύτρα

Αίσθηση όμως προκαλούν τα όσα υποστήριξε στην απολογία του στην ανακρίτρια ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος υποστήριξε ότι χτύπησε τη γυναίκα του μόλις δύο φορές. Όπως και δημόσια, έτσι και ενώπιον της ανακρίτριας, ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του και ανέφερε ότι τα… περί πτώσης της συζύγου του από τη σκάλα ήταν ιδέα της ίδιας για χάρη των παιδιών τους, παρότι -όπως είπε- εκείνος από την πρώτη στιγμή αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του. Ακόμη, κατέθεσε πως τον περασμένο Σεπτέμβριο βρίσκονταν σε διάσταση με τη σύζυγό του, αλλά για κάποιους μήνες συνέχισαν να είναι μαζί.

«Έστελνε κάπου μήνυμα, ζήλεψα»

Περιγράφοντας τα όσα έγιναν τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής και την άγρια επίθεση στη σύζυγό του, είπε στην απολογία του τα εξής: «Το Σάββατο το βράδυ μεταβήκαμε σε εστιατόριο στη Βουλιαγμένη μαζί με παρέα. Σε όλη τη διαδρομή ήμασταν μια χαρά και συζητούσαμε για οικογενειακά θέματα. Στο εστιατόριο όπως σηκώθηκα να πάω προς το μέρος της είδα ότι έστελνε κάπου μηνύματα. Της πήρα το κινητό και της ζήτησα να μου δώσει τον κωδικό για να μάθω που έστελνε τα μηνύματα αυτά, γιατί ζήλεψα. Μου αρνήθηκε και της ζήτησα να φύγουμε. Όταν μπήκαμε στο αυτοκίνητο αρχίσαμε να λογομαχούμε και καθ’ όσον οδηγούσα τη χτύπησα με το δεξί μου χέρι, προφανώς στο πρόσωπο χωρίς να γνωρίζω το σημείο και χωρίς να έχω την παραμικρή πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη».

Συνεχίζοντας, ο κατηγορούμενος είπε στην ανακρίτρια: «Λίγα μέτρα πιο κάτω είχε ένα άνοιγμα ο δρόμος, όπου σταμάτησα να συζητήσουμε. Πίσω ήρθε ένα άλλο αυτοκίνητο και έτσι συνέχισα να οδηγώ, ενώ συνεχιζόταν ο λεκτικός διαπληκτισμός. Την χτύπησα με το δεξί μου χέρι από τη θέση του οδηγού, χωρίς να έχω πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη. Και η ίδια γνωρίζει ότι δεν είχα τέτοια πρόθεση. Πήγαμε προς το σπίτι και είπαμε και οι δύο να πάμε σε νοσοκομείο προληπτικά».

Στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι ο γιατρός που εξέτασε την Σοφία Πολυζωγοπούλου διέγνωσε, μεταξύ άλλων, στην 37χρονη γυναίκα «εκχυμώσεις και οίδημα προσώπου -μέτωπο, ζυγωματικά, αμφώ-εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών (racoon eyes), θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού, ωτος, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους». Επιπλέον, όπως κατέθεσε, η γυναίκα έφερε «αίματα στο τριχωτό κεφαλής, όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της». Μάλιστα, την κατάθεση αυτή του γιατρού με τα «ευρήματα» στο κεφάλι του θύματος επιβεβαιώνει και ο ιατροδικαστής.

«Με δική μου πρωτοβουλία»

Περιγράφοντας στη συνέχεια στα όσα έγιναν στο σπίτι του ζευγαριού, ο κατηγορούμενος είπε τα εξής στην ανακρίτρια: «Επειδή ήμασταν και οι δύο σε μεγάλη ένταση πήγαμε στο σπίτι μας πρώτα, όπου παραμείναμε για 10 λεπτά, εκείνη έκανε ντους και την πήγα με δική μου πρωτοβουλία στην Ευρωκλινική. Όταν φύγαμε από το σπίτι, μου είπε “δεν πρόκειται να πω τίποτα για το τι έγινε” και εγώ της είπα θα αναλάβω την ευθύνη. Όταν φτάσαμε στην Ευρωκλινική, η σύζυγός μου στο δωμάτιο που βρισκόταν και ήμουν μαζί της, μου είπε να πούμε ότι έπεσε από τη σκάλα. Μάλιστα, πρώτα κατέθεσε η σύζυγός μου και εγώ μετά από δυόμιση ώρες περίπου. Σ’ αυτό το διάστημα μου είπε στο τηλέφωνο ότι κατέθεσε πως έπεσε απ’ τις σκάλες και ότι εγώ δεν ήμουν παρών. Θέλω να επισημάνω ότι το χτύπημα στο πρόσωπο της συζύγου μου ουσιαστικά έγινε από το τέντωμα του δεξιού μου χεριού ενστικτωδώς και παρορμητικά, γιατί βρισκόμαστε σε απόσταση 40 εκατοστών περίπου. Υπολογίζω ότι τα χτυπήματα με το δεξί μου χέρι ήταν δύο ή τρία. Σας επισημαίνω ότι, όταν έδωσε την κατάθεσή της, εγώ βρισκόμουν ήδη στο τμήμα κρατούμενος και οι αστυνομικοί πήγαν μετά να της πάρουν κατάθεση. Συνεπώς δεν υπήρχε λόγος να φοβηθεί κάτι. Μάλιστα, στο τηλέφωνο μου ανέφερε ότι την ρώτησαν οι αστυνομικοί αν θέλει κουμπί πανικού και απλά κούνησε το κεφάλι της και θεωρήθηκε από τους αστυνομικούς ότι θέλει το κουμπί πανικού. Καθ’ όλη τη διάρκεια που κρατούμουν, βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με την σύζυγό μου τόσο τηλεφωνικά όσο και μέσω μηνυμάτων».

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ