Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνονται οικισμοί – Εγκαυματίας πυροσβέστης

ευβοια φωτια
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μαίνεται ανεξέλεγκτη, κοντά σε σπίτια η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στον δήμο Κύμης – Αλιβερίου στην Εύβοια. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο, ενώ στη μάχη έχουν ριχτεί και 11 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εξελίσσεται κοντά σε σπίτια και συγκεκριμένα ανάμεσα στους οικισμούς Κόσκινα και Πετριές, αλλά με νότια κατεύθυνση από τους δυνατούς βόρειους ανέμους που πνέουν στην περιοχή που φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Το μεγάλο πύρινο μέτωπο μαίνεται στο βουνό που χωρίζει τα χωριά Κριεζά και Κόσκινα, καίει αγροτοδασική περιοχή, ωστόσο πολύ κοντά βρίσκεται ένα εκκλησάκι το οποίο απειλείται από τις φλόγες, σύμφωνα με το evima.gr.

Iσχυροί άνεμοι μάλιστα δημιούργησαν ένα νέο μέτωπο με κατεύθυνση προς τον κάμπο του Δύστου. Πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς κατά μήκος της εθνικής οδού, χωρίς αποτέλεσμα. Στην πυρκαγιά που ξέσπασε πυροσβεστικό όχημα υπέστη υλικές ζημιές. Σύμφωνα με το evima κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης, έπαθε εγκαύματα ένας πυροσβέστης ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Αλιβερίου.

Επομένως, η φωτιά κινείται προς αγροτικές εκτάσεις και όχι μέσα στους οικισμούς επί του παρόντος.

Μηνύματα για εκκενώσεις από το 112

Λόγω εγγύτητας της φωτιάς με τους οικισμούς έχουν εκδοθεί συνολικά τέσσερα μηνύματα από το «112» εκ των οποίων ένα για ετοιμότητα των κατοίκων στις Πετριές και τα υπόλοιπα για απομάκρυνση των κατοίκων από Κριεζά προς Λέπουρα και Βέλος, από Κοσκινά προς Ζάρακες και Μεσοχώρια και από Πετριές προς Άγιους Αποστόλους.

Ποιοι δρόμοι έκλεισαν

Η Τροχαία έχει διακόψει προσωρινά την κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Λεπούρων-Καρύστου από το ύψος Κριεζών έως τα Κόσκινα, καθώς επίσης και στην επαρχιακή οδό Πετριών-Αγίων Αποστόλων. Καλεί μάλιστα τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο συγκεκριμένο σημείο και να ακολουθούν τις εντολές των τροχονόμων.

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ