Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καιρός: Αφρικανική σκόνη και πτώση θερμοκρασίας σε πολλές περιοχές

καιρός κρητη
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Η αλλαγή στον καιρό φέρνει αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με την Κρήτη να επηρεάζεται έντονα από αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι βροχοπτώσεις θα είναι έντονες στα βόρεια και ανατολικά της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση τόσο στο νησί όσο και σε άλλες περιοχές.

Βροχές και καταιγίδες σε βόρειες περιοχές

Οι πιο έντονες βροχές θα σημειωθούν στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπου αναμένονται και σποραδικές καταιγίδες. Στις περιοχές αυτές, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι, ενισχυμένοι στα 4 με 6 μποφόρ, ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών πλημμυρών λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί από το απόγευμα.

Συνθήκες στην Κρήτη: Σκόνη και πτώση θερμοκρασίας

Η Κρήτη θα βρεθεί αντιμέτωπη με αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης, που θα επηρεάσουν την ποιότητα του αέρα και την ορατότητα στο νησί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί, 3 έως 5 μποφόρ, πριν στραφούν σε βόρειους κατά τη διάρκεια της ημέρας, με ένταση έως 5 μποφόρ. Μικρή πιθανότητα βροχών αναμένεται στα ορεινά της Κρήτης το απόγευμα.

Κυκλάδες και Δωδεκάνησα: Σκόνη και μεταβαλλόμενοι άνεμοι

Στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, οι αραιές νεφώσεις θα είναι πυκνότερες κατά διαστήματα, με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ηπειρωτική Ελλάδα: Πτώση θερμοκρασίας και τοπικές βροχές

Στην Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Στερεά Ελλάδα, αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις ορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, με τις μέγιστες τιμές να κυμαίνονται από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 4 έως 6 μποφόρ.

Βελτίωση του καιρού σε Πελοπόννησο και Ιόνιο

Στην Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου, οι συνθήκες θα είναι καλύτερες, με νεφώσεις που θα πυκνώσουν κυρίως το πρωί, αλλά θα ακολουθήσει βελτίωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, με ένταση 4 έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο.

Αττική και Θεσσαλονίκη: Ηπιο καιρικό σκηνικό

Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου, με βορειοανατολικούς ανέμους έως 5 μποφόρ. Στη Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς, με βορειοδυτικούς ανέμους 4 έως 5 μποφόρ.

Πηγή: cretapost

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση Enter ad code here
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ