Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Κύπρο ο Κ. Μητσοτάκης – Τι λένε διπλωμάτες για τις τουρκικές προκλήσεις

Δημοσιεύτηκε

στις

μητσοτακης ερντογαν για ελλαδα τουρκια
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και του Ερσίν Τατάρ για το Κυπριακό απάντησαν διπλωματικές πηγές από την Αθήνα.

«Οι ελληνικές θέσεις για το Κυπριακό είναι σαφώς διατυπωμένες και πάγιες εδώ και δεκαετίες. Εκφράζονται δε ενιαία από τον Έλληνα πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση» επισημαίνουν οι διπλωματικές πηγές.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα επιμένει στη λύση της επανένωσης, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ.

«Η Ελλάδα, σε σύμπνοια με την Κυπριακή Δημοκρατία, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην λύση της επανένωσης της Κύπρου, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, και αυτό θα συνεχίσει να πράττει. Δεν τίθεται, ούτε θα μπορούσε να τεθεί, ζήτημα παρέκκλισης από την σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο θέση αυτή», προσθέτουν οι ίδιες πηγές και καταλήγουν: «Εξάλλου ο Πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί απόψε από τη Λευκωσία».

Στην Κύπρο ο πρωθυπουργός

O Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στη Λευκωσία και θα μιλήσει στο Προεδρικό Μέγαρο με αφορμή τη συμπλήρωση μισού αιώνα από τον “Αττίλα” που είχε ως αποτέλεσμα να διχοτομηθεί η Κύπρος, ανταποκρινόμενος βεβαίως και στην πρόσκληση του Νίκου Χριστοδουλίδη. Τον πρωθυπουργό συνόδευσαν στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, η διπλωματική του σύμβουλος Άννα Μαρία Μπούρα και η σύμβουλος διεθνούς πολιτικής και ΜΜΕ Αριστοτελία Πελώνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Μεγαλόνησο ανήμερα της μαύρης επετείου και σύμφωνα με όσα μετέδωσε η απεσταλμένη του ΕΡΤΝews, Γεωργία Σκιτζή, αναμένεται να πραγματοποιήσει μια ιδιαίτερα φορτισμένη ομιλία.

Ο Κ. Μητσοτάκης αναμένεται να προχωρήσει σε μια ιστορική αναδρομή στις ημέρες του Ιουλίου του 1974, που διχοτόμησαν την Κύπρο και θα ζητήσει μια δίκαιη λύση, βασισμένη στα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, καλώντας τις δυο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου.

Καθώς η Κύπρος είναι το τελευταίο ως σήμερα διχοτομημένο ευρωπαϊκό έδαφος, Αθήνα και Λευκωσία έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία διεθνοποίησης του Κυπριακού, τονίζοντας ότι δεν μπορεί το 2024 μια χώρα μέλος της ΕΕ να είναι υπό κατοχή αλλά και διαιρεμένη.

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ