Διαφήμιση

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συναγερμός για τη μεγάλη φωτιά στη Motor Oil – Ήχησε το 112

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική, καθώς έχει ξεσπάσει φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά καίει εντός των παλαιών εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα σε σωληνώσεις. Υπάρχουν αναφορές ότι πριν ξεσπάσει η φωτιά προηγήθηκε έκρηξη σε σωληνώσεις στον περιβάλλοντα χώρο των διυλιστηρίων, στις εγκαταστάσεις διύλισης. Σύμφωνα με ορισμένες πρώτες πληροφορίες η έκρηξη συνέβη κατά τη διάρκεια εργασιών σε δεξαμενή.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν πυροσβεστικά των διυλιστηρίων, ενώ έχουν λειτουργήσει τα ψυκτικά συστήματα των εγκαταστάσεων.

Συνδράμουν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα εκ των οποίων τρία βραχιονοφόρα διυλιστηρίου, ειδικά για το περιστατικό. Παράλληλα, στην περιοχή πετάνε προληπτικά τρία ελικόπτερα για να ενεργήσουν σε περίπτωση επέκτασης της πυρκαγιάς.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς. Πάντως, έχουν τεθεί σε ύψιστη ετοιμότητα τα νοσοκομεία Κορίνθου και Θριάσιου.

Φωτιά στη Motor Oil: Εστάλη 112 -Απομακρυνθείτε από την περιοχή

Για τη φωτιά εστάλη μήνυμα από το 112, καλώντας τους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή. Κατά πληροφορίες, στο σημείο βρίσκονται δύο ασθενοφόρα για προληπτικούς λόγους.

Έκλεισε η παλαιά Εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου, καθυστερήσεις και στα τρένα

Με εντολή της πυροσβεστικής και του ΟΣΕ, η αμαξοστοιχία 1324 παραμένει στον σταθμό της Κινέτας και η αμαξοστοιχία 1327 παραμένει στον σταθμό της Κορίνθου, εξαιτίας της πυρκαγιάς. Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις δρομολογίων.

Εξάλλου, λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα η κυκλοφορία στην παλαιά Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου από το ύψος του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων Καλαμακίου.




Νεότερη ενημέρωση

Η φωτιά φαίνεται ότι ξεκίνησε κατά τη διάρκεια εργασιών σε παλιό τμήμα των διυλιστηρίων, με την έκρηξη να πυροδοτείται από εμπλοκή κατά τη διάρκεια εργασιών (διαδικασία shut down). Τις επόμενες μέρες αναμένεται το πόρισμα της Πυροσβεστικής για το πώς ξέσπασε η φωτιά.

Από τη φωτιά στον χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις εργαζόμενοι.

Η ανακοίνωση της Motor Oil

«Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες.

Η κατάσταση είναι σε ύφεση. Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα.

Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές. Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή».

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version