Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θάνατος Αντώνη Καργιώτη: Στις 20 Ιανουαρίου η δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση

αντώνης καργιωτης
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προσδιορίστηκε η ημερομηνία της δίκης για τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη. Η τραγική υπόθεση, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο θα εκδικαστεί στις 20 Ιανουαρίου 2025.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν ο πλοίαρχος και τρία μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon» που κατηγορούνται ότι έσπρωξαν τον 36χρονο Καργιώτη από τον καταπέλτη του πλοίου, την ώρα που εκείνος προσπαθούσε να επιβιβαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο πλοίαρχος ο ύπαρχος μετά την απολογία τους προφυλακίστηκαν ενώ ο υποπλοίαρχος και ο ναύκληρος έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Η δίκη θα γίνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά, δύο μήνες πριν εκπνεύσει το ανώτατο όριο προφυλάκισης των 18 μηνών που ορίζει ο νόμος, οπότε και θα πρέπει να αφεθούν υποχρεωτικά ελεύθεροι οι δυο από τους τέσσερις κατηγορούμενους, που παραμένουν στη φυλακή.

Το χρονικό της τραγωδίας στο λιμάνι του Πειραιά

Η υπόθεση συντάραξε το πανελλήνιο στις 5 Σεπτεμβρίου 2023, όταν μέλη του πληρώματος του εν λόγω πλοίου έσπρωξαν τον 36χρονο Αντώνη Καργιώτη από τον καταπέλτη την ώρα που εκείνος προσπαθούσε να επιβιβαστεί. Ο 36χρονος πνίγηκε αβοήθητος ενώ το πλοίο αναχωρούσε από τον Πειραιά, σαν να μη συνέβη τίποτα.

Μάλιστα συνέχισε το ταξίδι του για 40 λεπτά, έως ότου η εισαγγελία του δίνει εντολή να επιστρέψει πίσω. Μόλις επιστρέφει άνδρες του λιμενικού σώματος, συλλαμβάνουν τον πλοίαρχο, τον ύπαρχο και δύο ακόμα ναυτικούς. Παράλληλα ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης παραιτείται ενώ τέσσερα στελέχη του λιμενικού σώματος παραπέμφθηκαν σε πειθαρχικό έλεγχο. Την ίδια ώρα όλη η κοινωνία βράζει για το συγκεκριμένο έγκλημα και πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα λιμάνι του Ηρακλείου και του Πειραιά ενώ η εταιρία αναγκάζεται για λίγες ημέρες να βγάλει από την γραμμή το Blue Horizon.

Ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο

Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι παραπέμπονται να δικαστούν για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Κατηγορούνται, επίσης, κατά περίπτωση, για έκθεση που προκάλεσε τον θάνατο του παθόντος και για υπόθαλψη κατά συρροή από ιεραρχικά ανώτερους, κατάχρηση εξουσίας με άσκηση βίας χωρίς να απαιτείται η συμπεριφορά που επέδειξαν για την προστασία των επιβαινόντων ή του πλοίου, διατάραξη ασφαλούς συγκοινωνίας πλοίου με επικίνδυνη για την ασφάλεια της υδάτινης συγκοινωνίας πράξη που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 36χρονου.

Την υποστήριξη της κατηγορίας έχει αναλάβει αφιλοκερδώς ο Δικηγορικός Σύλλογος Λασιθίου, που στάθηκε από την αρχή στο πλευρό της οικογένειας του θύματος αναλαμβάνοντας σχετική πρωτοβουλία.

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ