Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουρκία: Η πρώτη επίσημη αντίδραση Ερντογάν μετά την βομβιστική επίθεση

erntogan
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Λόγο για μια άθλια επίθεση έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος μέσω ανάρτησης του στο X (πρώην Twitter) ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες τις βομβιστικής επίθεσης που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης (23/10) στις εγκαταστάσεις της τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας.

Έξι νεκροί και 14 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS, στην περιοχή Καχραμανκαζάν στα περίχωρα της ‘Αγκυρας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ταγίπ Ερντογάν:

Η τρομοκρατική επίθεση εναντίον της TAI, μιας από τις ατμομηχανές της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, είναι μια άθλια επίθεση με στόχο την επιβίωση της χώρας μας, την ειρήνη του έθνους μας και τις αμυντικές μας πρωτοβουλίες που αποτελούν το σύμβολο του ιδεώδους μας «Πλήρως Ανεξάρτητη Τουρκία».
Από την πρώτη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης, οι δυνάμεις ασφαλείας μας επενέβησαν γρήγορα και εξουδετέρωσαν τους τρομοκράτες.
Το έθνος μας πρέπει να γνωρίζει ότι τα βρώμικα χέρια που απλώνουν το χέρι τους στην Τουρκία θα κοπούν οριστικά– καμία δομή, καμία τρομοκρατική οργάνωση, καμία κακή εστίαση που στοχεύει στην ασφάλειά μας δεν θα μπορέσει να επιτύχει τους στόχους της.
Ο αγώνας μας ενάντια σε κάθε είδους τρομοκρατικές απειλές και τους υποστηρικτές τους θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και με πολυδιάστατο τρόπο.
Προσεύχομαι στον Θεό να λυπηθεί τους αδελφούς μας που μαρτύρησαν στην προδοτική τρομοκρατική ενέργεια και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας.
Εκφράζω τις καλύτερες ευχές μου στο έθνος μας και στους αφοσιωμένους υπαλλήλους της TAI, πηγή υπερηφάνειας για την αμυντική μας βιομηχανία.

Νωρίτερα, την επίθεση καταδίκασε τόσο ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, όσο και το ΝΑΤΟ.

«Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην Τουρκία. Καταδικάζουμε έντονα την τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο TAI»ανέφερε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Ενώ, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Ερντογάν για την βομβιστική στην τουρκική εταιρεία αεροδιαστημικής και αμυντικής βιομηχανίας είχε, σύμφωνα με ανάρτηση του στο «Χ», ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε καταδικάζοντας το περιστατικό.

Συναγερμός στην Τουρκία: Τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα – Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες | ΒΙΝΤΕΟ

 

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση Enter ad code here
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ