Κόσμος
Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη που ξετρέλανε τον Τζέιμι Όλιβερ | ΦΩΤΟ
Τόσο περήφανος που ο Άκης Πετρετζίκης πλησιάζει τους 500.000 ακολούθους στο Instagram, οπότε δώστε του ένα μεγάλο follow αν λατρεύετε νόστιμες συνταγές όπως αυτή η τάρτα λαχανικών”. Με αυτή την ανάρτηση ο διάσημος σεφ Τζέιμι Όλιβερ προτρέπει τους σχεδόν 5,5 εκατομμύρια ακολούθους του να ακολουθήσουν τον Άκη Πετρετζίκη. Οι δυο τους συνεργάζονται μέσω του Food Tube, της ενότητας του καναλιού του Όλιβερ στο YouTube. Ο πρώτος Έλληνας μάστερ σεφ ετοιμάζει εδώ και καιρό βίντεο με δικές του συνταγές για το διαδικτυακό κανάλι του Τζέιμι και όπως φαντάζεστε σκίζει. Ο Τζέιμι Όλιβερ αναδημοσίευσε την φωτογραφία με την τάρτα καρότου του Άκη Πετρετζίκη στον λογαριασμό του:
Η συνταγή για την τάρτα καρότου:
Συστατικά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
100 γρ. λιαστή τομάτα
25 γρ. βούτυρο
30 γρ. καστανή ζάχαρη
500 γρ. καρότα
100γρ. νερό
140 γρ. τόφου
¼ κγ. πάπρικα καπνιστή
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
½ κγ. κύμινο
½ κγ. ελαιόλαδο
1 φύλλο σφολιάτας
ρόκα για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα. Βάζουμε σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει για 3-5 λεπτά. Κόβουμε τη λιαστή τομάτα σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Μεταφέρουμε στο ίδιο μπολ και τα κρεμμύδια, που έχουμε σοτάρει και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη. Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε φέτες διαγώνια πάχους 0,5 εκ. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα καρότα και το νερό και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά, μέχρι να μειωθεί το νερό και να έχουν μαλακώσει τα καρότα. Όταν είναι έτοιμα, αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το τόφου, την πάπρικα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και το κύμινο. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί 25 εκ. και απλώνουμε στον πάτο του τα καρότα. Από πάνω απλώνουμε τα κρεμμύδια με την λιαστή τομάτα και στο τέλος το τόφου. Σκεπάζουμε με το φύλλο σφολιάτας το ταψί και πιέζουμε ώστε η άκρη της σφολιάτας να ακουμπάει τον πάτο του ταψιού. Με ένα μαχαιράκι κάνουμε μικρές μαχαιριές στη σφολιάτα. Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά μέσα στο ταψί. Τέλος, αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε με ρόκα.
Πηγή: tilestwra
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ2 ημέρες πριν
Βαρύ πένθος στο Ηράκλειο για τον 29χρονο Ηράκλειτο που «έσβησε» ξαφνικά ενώ οδηγούσε
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ3 ημέρες πριν
Πέθανε ο γνωστός ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας
-
GOOD NEWS2 ημέρες πριν
Ο γαϊδαράκος από την Κρήτη έφτασε στην κυρά Ρηνιώ στην ακριτική Κίναρο!
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ2 ημέρες πριν
Τραγωδία με 29χρονο στο Ηράκλειο – Ένιωσε αδιαθεσία στο τιμόνι και λίγο μετά ξεψύχησε