Κοροναϊός: Εξεγέρσεις λόγω …πείνας φοβούνται στην Ιταλία | ΒΙΝΤΕΟ
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Δημοσιεύτηκε
5 έτη πριν
στις
Φόβοι για κοινωνικές αντιδράσεις επικρατεί στην Ιταλία μετά την κρίση που έχει δημιουργήσει ο κοροναϊός. Αντιμέτωποι με το φάσμα της πείνας οι Ιταλοί.
Σε υψηλή επιφυλακή, σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο εκδήλωσης κοινωνικών εντάσεων ως συνέπεια της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, έθεσε τους νομάρχες της χώρας η υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Λουτσιάνα Λαμορτζέζε.
Οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας θα συνεργαστούν με τους νομάρχες, για τον έλεγχο φαινομένων που συνδέονται με κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες, «τα οποία μπορεί να έχουν επιπτώσεις και στην δημόσια τάξη», σύμφωνα με το Prologos.
Ο φτωχός Ιταλικός Νότος έγινε ακόμη φτωχότερος, πολλοί άνθρωποι σε πόλεις και χωριά υποφέρουν, κάποιοι δεν έχουν πλέον λεφτά για να ψωνίσουν ή να παραγγείλουν μια πίτσα.
Ο Αρμάντο Γκαλινάρι, ιδιοκτήτης ενός μικρού ανθοπωλείου στην Νάπολη και πατέρας πέντε παιδιών μιλώντας στους New York Times ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρος: «Η απόγνωση εισπράττει τον φόρο της εδώ στον Νότο».
Από τότε που υποχρεώθηκε να κλείσει το μαγαζί του εδώ και ένα μήνα δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ βοήθεια από το κράτος.«Μέχρι τώρα δεν έχουμε λάβει καμία κυβερνητική βοήθεια. Ειλικρινά δεν ξέρω πλέον που να απευθυνθώ» συμπληρώνει βγάζοντας από μέσα του την απελπισία που τον έχει καταλάβει.
Δεν είναι ο μόνος. Χιλιάδες άλλοι άνθρωποι εκεί στον Νότο, αγγίζουν ή και ξεπερνούν πλέον τα όρια της ανέχειας, μένοντας κλειδωμένοι και πεινασμένοι στα σπίτια τους.
Στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι εργάτες, τεχνίτες, εποχιακοί υπάλληλοι και μικροί τοπικοί επιχειρηματίες που εδώ και εβδομάδες υποφέρουν.
Μπορεί ο κορωνοϊός να έχει χτυπήσει την Λομβαρδία και την Εμίλια-Ρομάνα, όμως οι οικονομικές επιπτώσεις είναι πολύ πιο σοβαρές στον φτωχό Ιταλικό Νότο.
Στην επαρχία της Καμπανίας που έχει για πρωτεύουσα την Νάπολη, το 41% του πληθυσμού βρίσκεται ένα βήμα πριν από την ανέχεια. Κι όλα αυτά σε μια περιοχή όπου η ανεργία πέρυσι ανήλθε στο 20%, ενώ ίδιο περίπου ποσοστό ήταν αυτό που αφορούσε τους μερικώς απασχολούμενους.