Διαφήμιση

Κόσμος

Κορονοϊός: Διπλασιάστηκαν τα περιστατικά κατάθλιψης στη Βρετανία

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Η αναλογία των ανθρώπων στη Βρετανία που πάσχουν από κατάθλιψη σχεδόν διπλασιάσθηκε στη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19, έδειξαν σήμερα τα επίσημα δεδομένα.

Το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ONS) ανακοίνωσε πως 19% των ενηλίκων ανέφεραν κάποια μορφή κατάθλιψης στη διάρκεια του Ιουνίου, σε σύγκριση με 10% κατά τους εννέα μήνες μέχρι τον Μάρτιο 2020. Το στρες και το άγχος ήταν οι συνηθέστεροι τύποι κατάθλιψης που ανέφεραν οι άνθρωποι, πρόσθεσε.

Τα δεδομένα δημιουργούν ερωτήματα σχετικά με τα ευρύτερα υγειονομικά κόστη μιας πανδημίας που έχει ήδη προκαλέσει στη Βρετανία τη μεγαλύτερη υπερβάλλουσα θνησιμότητα μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση του ONS.

«Ενήλικοι που ήταν νέοι, γυναίκες, ανίκανοι να καλύψουν ένα αναπάντεχο έξοδο ή ανάπηροι ήταν πιθανότερο να αναπτύξουν κάποια μορφή κατάθλιψης στη διάρκεια της πανδημίας», δήλωσε ο Τιμ Βάιζαρντ του ONS.

Ένας στους οκτώ ενηλίκους ανέπτυξαν μέτρια έως σοβαρή κατάθλιψη στη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με το ONS. Μόνο ένας στους 25 είδε κάποια βελτίωση.

Η αύξηση των περιστατικών κατάθλιψης είναι επίσης πιθανό να βλάψει περαιτέρω την οικονομία, η οποία έχει ήδη δεχθεί ένα ιστορικών διαστάσεων πλήγμα από την πανδημία και το πανεθνικό lockdown που αυτή προκάλεσε τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2018 από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), το κόστος των προβλημάτων ψυχικής υγείας στη Βρετανία ανέρχεται σε περίπου το 4% της ετήσιας εθνικής παραγωγής.

Πηγή: protothema.gr

(φωτογραφία αρχείου)

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version