Διαφήμιση

Κόσμος

Υποβρύχιο Τitan: Η τραγωδία έγινε κινούμενο σχέδιο – 5 εκατομμύρια προβολές σε 11 ημέρες

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

To γύρο του κόσμου έκανε ένα animation για το υποβρύχιο «Titan» συγκέντρώνοντας 5 εκατομμύρια προβολές σε 11 ημέρες

Ένα κινούμενο σχέδιο που απεικονίζει τον τρόπο με τον οποίο εξερράγη το υποβρύχιο «Τιτάνας» έχει προβληθεί περισσότερες από 5 εκατομμύρια φορές τις 11 ημέρες από τη δημοσίευση του βίντεο στο YouTube.

Το κλιπ διάρκειας 6 λεπτών και 20 δευτερολέπτων ανέβηκε στον ιστότοπο στις 30 Ιουνίου από το AiTelly, ένα κανάλι YouTube που δημοσιεύει πρωτότυπα κινούμενα σχέδια μηχανικής 4K και 3D, σύμφωνα με τη σελίδα του λογαριασμού. Ο Τιτάνας πιστεύεται ότι είχε εκραγεί στις 18 Ιουνίου, λιγότερο από δύο ώρες μετά την κατάδυσή του στο διάσημο ναυάγιο του Τιτανικού σε βάθος περίπου 5.500 ποδιών στον Βόρειο Ατλαντικό. Και οι πέντε ταξιδιώτες που επέβαιναν στο υποβρύχιο σκοτώθηκαν.

Η αφήγηση ξεκινά εξηγώντας ότι μια ενδόρρηξη είναι «μια διαδικασία καταστροφής με την κατάρρευση προς τα μέσα στο ίδιο το αντικείμενο. Στην έκρηξη διαστέλλεται, στην ενδόρρηξη συστέλλεται». Στο βάθος των 25.000 ποδιών του Τιτανικού στον πυθμένα του Ατλαντικού Ωκεανού, «υπάρχουν περίπου 5.600 λίβρες ανά τετραγωνική ίντσα πίεσης», λέει το βίντεο.

«Αυτή είναι σχεδόν 400 φορές η πίεση που βιώνουμε στην επιφάνεια». Συνεχίζει να αποδίδει την καταστροφή του Τιτάνα στην υψηλή υδροστατική πίεση στο νερό. Αυτή η δύναμη έκανε το υποβρύχιο OceanGate να τσαλακωθεί «μέσα σε ένα κλάσμα του χιλιοστού του δευτερολέπτου», είπε ο αφηγητής.

Το συνοδευτικό animation έδειχνε ένα τρισδιάστατο υποβρύχιο με το σήμα OceanGate να συνθλίβεται και να καταστρέφεται. Αποδίδει την καταστροφική αποτυχία στην αμφιλεγόμενη κατασκευή από ανθρακονήματα του Τιτάνα. «Η υπάρχουσα τεχνολογία βασίζεται στον χάλυβα, το τιτάνιο και το αλουμίνιο. Αυτά είναι που κράτησαν άλλα υποβρύχια από το να συντριβούν. Αλλά ο Τιτάνας είχε πειραματικό σχεδιασμό», ανέφερε το βίντεο.

Το animation δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα που ονομάζεται Blender, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της AiTelly — ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος για να μην έχει προβλήματα στην τρέχουσα εργασία του ως μηχανικός σε αεροπορική εταιρεία.

Ο εκπρόσωπος είπε στην The Post ότι τρία μέλη της ομάδας βρίσκονται πίσω από την AiTelly. Δημιούργησαν το κινούμενο σχέδιο λαμβάνοντας πληροφορίες και μετρήσεις που δημοσιεύτηκαν για το υποβρύχιο στον ιστότοπο της OceanGate και την Google και στη συνέχεια συνδέοντάς το στο λογισμικό τρισδιάστατης μοντελοποίησης του Blender — μια διαδικασία που κράτησε 12 ώρες, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η AiTelly «κυκλοφόρησε ένα πρώτο βίντεο και μαστίστηκε με διορθώσεις», είπε ο εκπρόσωπος στην The Post. «Στη συνέχεια ανεβάσαμε ξανά το βίντεο με τις ενημερωμένες εκδόσεις και τις διορθώσεις» και έγινε viral. «Η ουσία είναι ότι δεν φοβόμαστε να κάνουμε λάθη και να δεχτούμε πληροφορίες από το κοινό — και το υπόβαθρό μας ως ερασιτέχνες μηχανικοί νομίζω ότι μπορεί να βοηθήσει».

Τις ημέρες μετά την έκρηξη του Τιτάνα, το αφεντικό της OceanGate και υπο-χειριστής Στόκτον Ρας κατηγορήθηκε ότι απέκρουσε πολλές προειδοποιήσεις ασφαλείας σχετικά με το σκάφος, αποκαλώντας τις «αβάσιμες κραυγές» και «προσωπική προσβολή».

Ο Ισπανός μηχανικός και ειδικός στα υποβρύχια Χοσέ Λουίς Μαρτίν δήλωσε στο ισπανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο NIUS την Τρίτη ότι τα πέντε θύματα της έκρηξης πιθανότατα ενημερώθηκαν για τη μοίρα τους μεταξύ 48 και 71 δευτερολέπτων πριν συμβεί η καταστροφή. «Σε αυτό το χρονικό διάστημα, συνειδητοποίησαν τα πάντα. Και ακόμη περισσότερο, στο απόλυτο σκοτάδι. Είναι δύσκολο να πάρεις μια ιδέα για το τι βίωσαν εκείνες τις στιγμές», είπε ο Μαρτίν.

Πηγή: newsbomb 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version