Διαφήμιση

ΚΡΉΤΗ

Διασχίστε το Φαράγγι Πλατανίων από το Κτήμα ΠΑΝΑΚΡΟΝ

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Το Κτήμα ΠΑΝΑΚΡΟΝ βρίσκεται στην καταπράσινη κοιλάδα του Αμαρίου και καλύπτει μία έκταση 53 στρεμμάτων, όπου ο επισκέπτης μπορεί να αξιοποιήσει ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνιο του, επιλέγοντας από μία σειρά ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που προσφέρονται, όπως είναι το γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ, ο παιδότοπος, η πισίνα, το ζωολογικό πάρκο (με δυνατότητα ιππασίας), το λαογραφικό μουσείο, το εργαστήρι κεραμικής και υφαντουργίας, η εκτροφή μεταξοσκώληκα, η παραγωγή μελιού, το πατητήρι και το ρακακάζανο.

Πολύ κοντά στο Κτήμα ΠΑΝΑΚΡΟΝ βρίσκεται το Φαράγγι Πλατανίων με τους εντυπωσιακούς γκρεμούς, τους κατακόρυφους βράχους ασβεστόλιθου και τους σπηλαιώδεις σχηματισμούς, στο οποίο μπορεί να περπατήσει ο επισκέπτης που θα βρεθεί στο Κτήμα.

Είναι πράγματι μια ξεχωριστή εμπειρία για τον επισκέπτη η διάσχιση του Φαραγγιού των Πλατανίων, αφού συνδυάζει την αγριάδα των κρητικών βουνών με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του νησιού. Πρόκειται για ένα τοπίο ιδανικό για το φώλιασμα μεγάλου αριθμού πουλιών, κυρίως αρπακτικών, όπως γύπες, γεράκια, αγριοπερίστερα και κοράκια. Επίσης, στο φαράγγι συναντιέται μια μεγάλη ποικιλία ενδημικών και μη φυτών της Κρήτης, όπως οι αγκαραθίες, οι καμπανούλες, οι πρίνοι, τα σφεντάμια και τα πεύκα.

Η διαμορφωμένη διαδρομή του φαραγγιού είναι μια διαδρομή που αρχικά είναι καλής βατότητας, αλλά στη συνέχεια απαιτεί αυξημένη εμπειρία, ειδικά στα σημεία που το μονοπάτι είναι σχεδόν λαξευμένο στο βράχο. Υπάρχει, όμως, εναλλακτική διαδρομή για την επιστροφή, στα νότια του φαραγγιού η οποία παρακάμπτει το δύσκολο τμήμα. Η περιοχή του Φαραγγιού των Πλατανίων είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000, είναι ζώνη προστασίας της ορνιθοπανίδας καθώς και καταφύγιο άγριας ζωής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κτήμα ΠΑΝΑΚΡΟΝ και το τι μπορείτε να κάνετε σε αυτό και την ευρύτερη περιοχή http://panakron.com/

checkincreta.com – Γνώρισε την άλλη πλευρά της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version