Διαφήμιση

ΚΡΉΤΗ

Ντοκουμέντο: Ίσως η τελευταία φωτογραφία των Λιονταριών πριν την καταστροφή από την επίθεση των Γερμανών- Δείτε και φωτο μετά τις βόμβες

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Αυτή είναι ίσως η τελευταία φωτογραφία των Λιονταριών πριν καταστροφή της πλατείας από τις γερμανικές επιθέσεις τον Μάιο του 1941.  Είχε δημοσιευτεί στην αυστριακή εφημερίδα “12-Uhr-Blatt” στις 24 Μαΐου 1941 σε ρεπορτάζ για τη Μάχη της Κρήτης.

Μάλλον πρέπει να είναι μια καλή μέρα στο τέλος του χειμώνα 1940- 41. Κύριοι και κυρίες καθισμένοι στα καφέ της πλατείας με τα παλτά και τα καπέλα τους, απολαμβάνουν την ηρεμία πριν την θύελλα.

 

Ο κινηματογράφος “Μινώα”, που λειτουργούσε στην αίθουσα της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, παίζει την “Υπέρτατη θυσία”, όπως βλέπουμε στις πινακίδες του δρόμου. Δίπλα ένα στιλβωτήριο αλλά  και το φαρμακείο του Θεόδωρου Γεωργιάδη.

Λίγο καιρό μετά τα Λιοντάρια θυμίζουν έρημο και κατεστραμμένο τοπίο.

Δείτε φωτογραφίες που είχαν τραβήξει οι ίδιοι οι Γερμανοί και έχουμε παρουσιάσει στο παρελθόν

Οι Γερμανοί διασχίζουν την πλατεία των Λιονταριών σε παράταξη. Στο μέσο της γερμανικές παράταξης, φαίνονται δύο πολίτες, προφανώς αιχμάλωτοι, να μεταφέρουν γερμανικό εξοπλισμό. Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε πρώτη φορά τον Ιούλιο του 1941 στο αμερικανικό περιοδικό “Life”

 

Σχεδόν από το ίδιο σημείο που τραβήχτηκε η προηγούμενη φωτογραφία

Πηγή:candianews

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version