Διαφήμιση

ΚΡΉΤΗ

Τσουνάμι, ρήγματα και φυσικές καταστροφές- Είναι σε ετοιμότητα η Κρήτη;

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση
Στη διάρκεια της ημερίδας με θέμα «Η διαχείριση Φυσικών Κινδύνων στην Κρήτη» που διοργανώθηκε από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τα τσουνάμι, τα ενεργά ρήγματα και τις λοιπες φυσικές καταστροφές

Στη διάρκεια της εκδηλωσης στην οποία έδωσαν το παρών ειδικοί επιστήμονες (όπως ο κ. Φασουλάς Χαράλαμπος, ο κ. Παπαδοπουλος Γεράσιμος κ.α.) οι οποίοι μίλησαν για τον κίνδυνο που μπορεί να υπαρξει για την Κρήτη σε ενδεχόμενη πρόκλησης τσουνάμι, για τα ενεργά ρήγματα, αλλά και τις πλημμύρες στο νησί.

Όπως είπαν οι επιστήμονες είναι γεγονός ότι η Κρήτη, διαθέτει αμέτρητα ρήγματα ωστόσο λίγα είναι ενεργά. Απόρροια πάντως των ρηγμάτων είναι το γεγονός ότι το νησί κάθε χρόνο, μετακινείται προς τα νότια κατά 3 εκατοστά, αλλά και ανυψώνεται.

Ενώ αυτό που είπαν είναι πως με την Ελλάδα να κατέχει την πρώτη θέση από πλευράς σεισμικότητας στην Ευρώπη και την έκτη παγκοσμίως, η εκδήλωση τσουνάμι από υποθαλάσσιο σεισμό αν και σπάνια, δεν είναι απίθανη.

Μάλιστα ο κίνδυνος στην Κρήτη είναι ακόμη μεγαλύτερος, ωστόσο η ετοιμότητα αντίδρασης σε πανελλαδικό επίπεδο περιορισμένη. Σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές, απειλή μπορεί να αποτελέσει ένα τσουνάμι από μισό μέτρο και πάνω, λόγω της μεγαλύτερης ενέργειας που εσωκλύει σε σχέση με ένα από κύμα που προκαλείται από τον άνεμο.

Αυτό που τονίστηκε σε κάθε περίπτωση είναι πως ο μηχανισμός του Κράτους είναι σε ετοιμότητα και στόχος είναι να υπαρξει ακόμη καλύτερη προετοιμασία.

Πηγή:creteplus

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version