ΚΡΉΤΗ
Απάκι Τηγανιά με Πολύχρωμα Ντοματίνια
Το απάκι είναι ένα καταπληκτικό υλικό που έχεις συνηθίσει να απολαμβάνεις τσιγαριαστό.
Αν όμως μπεις στην (εύκολη) διαδικασία να το συνδυάσεις με φρέσκα, λαχταριστά ντοματίνια, θα δοκιμάσεις χωρίς αμφιβολία την πιο αρωματική τηγανιά με απάκι της ζωής σου!
Το πιάτο αυτό είναι ο τέλειος μεζές για τη ρακή σου, ενώ μπορεί να αποτελέσει ιδανικό ορεκτικό για τις μέρες εκείνες που ακούς το στομάχι σου να διαμαρτύρεται πιο έντονα από ότι συνήθως.
Υλικά
250 γρ Κρητικό απάκι
λίγα χρωματιστά ντοματίνια
ελαιόλαδο
120 ml λευκό ξηρό κρασί (ένα ποτήρι κρασιού)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Κόβουμε το απάκι σε φέτες πάχους μισού εκατοστού.
2. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μετά τα κομμάτια από το απάκι και το τσιγαρίζουμε.
3. Μόλις πάρει λίγο χρώμα, το σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε 1-2 λεπτά για να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και σερβίρουμε.
Tips
Απολαμβάνουμε αμέσως την τηγανιά με απάκι συνοδεία φρεσκοψημένου ψωμιού, ρακής και πικάντικης γραβιέρας.
Αν θέλεις να δεις και άλλες συνταγές μου, ακολούθησε με στο Instagram και το Facebook ή πήγαινε στο blog μου!
Πηγή: Provocateur.gr
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Οι «κούπες» της Κρήτης και το τίμημα της ανευθυνότητας
-
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν
Οικογενειακή τραγωδία: Θρήνος για τον 20χρονο Άκη – Εγκεφαλικά νεκρή η 17χρονη αδερφή του
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ3 ημέρες πριν
Αμαλιάδα: To ηχητικό ντοκουμέντο με την Ειρήνη Μουρτζούκου που σόκαρε – «Κλείσ’ το θα το μετανιώσεις»
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ2 ημέρες πριν
Θρήνος για το θάνατο του Κρητικού δημοσιογράφου Νίκου Ψιλάκη