ΚΡΉΤΗ
Ένα παλιό λεωφορείο στην Κρήτη που μεταμορφώθηκε σε δημοφιλές Airbnb!
Το συναντάς στην άγρια και απομονωμένη ακτή των Ανωγείων Αγίου Νικολάου και δεν πιστεύεις στα μάτια σου.
Ένα παλιό λεωφορείο που έχει διαμορφωθεί σε κατοικία και μάλιστα εισηγμένη σε δημοφιλή πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπου γίνεται ανάρπαστο.
Αντί για προορισμό πλέον γράφει “Μακριά με τις Νεράιδες”. Νεράιδες δεν ξέρουμε αν συχνάζουν σ’ εκείνα τα μέρη πάντως ανθρώπους δεν βλέπεις συχνά…
Στην περιοχή αυτή θα βρεις στα λίγα μέτρα θάλασσα αλλά με βράχια και δυσκολία πρόσβασης για μπάνιο, με άλλη τόση δυσκολία φθάνεις ως εκεί αν και υπάρχει δρόμος. Η περιοχή είναι απόλυτα ερημική, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, είναι αυτό που λέμε παρθένα.
Κι όμως όλα αυτά μάλλον που την κάνουν γοητευτική και κάπως έτσι το ζευγάρι από τη Νεάπολη, ο Γιώργος και η Dora, που μετέτρεψε το παλιό λεωφορείο σε κατάλυμα, αρχικά για δική του χρήση, κατέληξε να το ενοικιάζει όλο το χρόνο και μάλιστα σε τιμές που αποφέρουν ένα καλό εισόδημα.
Ενδεικτικά είδαμε τον Απρίλιο η διαμονή να κοστίζει 52 ευρώ και τον Αύγουστο να αγγίζει τα 72 ευρώ. Μάλιστα οι περισσότερες ημέρες του χρόνου έχουν ήδη κλειστεί για ενοικίαση.
Οι ιδιοκτήτες του έχουν ονομάσει το κατάλυμα «The Old Bus-residence» ενώ έφτιαξαν και μια προσθήκη και της έδωσαν το όνομα Art Studio, για να μπορούν να μείνουν εκεί πάνω από δυο άτομα.
Στην περιγραφή τους προς τους επίδοξους ενοικιαστές αναφέρουν πως ο χώρος τους είναι κατάλληλο για ταξιδιώτες που ψάχνουν για κάτι μαγικό, που θέλουν να συνδεθούν με τον εαυτό τους και τη γη. Μακριά από τους θορύβους της πόλης, στην αρμονία της φύσης, όπου νιώθεις γαλήνη.
Όπως αναφέρουν: «Καθώς δεν υπάρχει τίποτα τριγύρω εκτός από τη φύση, τη θάλασσα, τον ουρανό και τους επιβλητικούς βραχώδεις λόφους, προσφέρει πραγματικά έναν χώρο για να «είστε», να παρακολουθείτε τα αστέρια, να είστε ήσυχοι και να συνδέεστε».
Σε ότι αφορά την πρόσβαση στην ακτή, όπου βρίσκεται το λεωφορείο-διαμέρισμα, γράφουν πως στα τελευταία 12 χιλιόμετρα ο δρόμος είναι στενός με στροφές μέσα από τους λόφους μέχρι το τελευταίο χωριό. Στη συνέχεια, γίνεται ελικοειδής και στενεύει ακόμα περισσότερο ενώ ξεδιπλώνεται από τους λόφους στη θάλασσα και η θέα από εκεί κόβει την ανάσα. Από ψηλά μπορεί να δει κανείς τις απομονωμένες παραλίες, τα καθαρά νερά, την εκπληκτική θέα. Αυτός ο δρόμος είναι περίπου 3-4 χιλιόμετρα. Κάποια είναι στρωμένα με άσφαλτο και κάποια με τσιμέντο.Περίπου 150 μέτρα στο τέλος του δρόμου είναι χωματόδρομος. Συμβατικά αυτοκίνητα ωστόσο μπορούν να φθάσουν ως εκεί.
Το Old Bus, συνεχίζει η περιγραφή, είναι ένα μοναδικό κατάλυμα για όσους θέλουν να αποσυνδεθούν από τον κόσμο και τη ρουτίνα και να ζήσουν μια εμπειρία σε μια διαφορετική καθημερινή ζωή σε ένα εξοπλισμένο “καταφύγιο” στη φύση.
Στο παλιό λεωφορείο και στο στούντιο μπορούν να φιλοξενηθούν έως 4 άτομα. Στο πίσω μέρος του λεωφορείου υπάρχει μια ντουλάπα και το ντουλάπι με όλο τον εξοπλισμό για την κουζίνα. Δίπλα στην πίσω πόρτα έχουν τοποθετήσει εστίες αερίου για το μαγείρεμα και νεροχύτης.
Υπάρχει καθιστικό μπροστά στη θάλασσα κάτω από το υπερυψωμένο στούντιο. Επίσης καθιστικό και αιώρες με θέα στη θάλασσα, στη νότια περιοχή, έξω από το λεωφορείο. Δίπλα στην εξωτερική κουζίνα υπάρχει μια μικρή τουαλέτα με ντους.
Δεν υπάρχει δίκτυο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή κι έτσι η παροχή ρεύματος γίνεται με ηλιακούς συλλέκτες (φωτοβολταϊκά).Υπάρχει Wi-Fi internet, ωστόσο δεν είναι απεριόριστο.
Όπως διαπιστώσαμε πάντως διαβάζοντας τις κριτικές ατόμων που επέλεξαν να περάσουν κάποιες ημέρες εκεί η εμπειρία τους έμεινε αξέχαστη.
Μπορεί να μην έχει τις ανέσεις ενός κανονικού εξοχικού σπιτιού αλλά μάλλον όλη τη διαφορά την κάνει το σημείο όπου βρίσκεται και η προοπτική του να μείνεις μέσα σε ένα παλιό, πολύχρωμο λεωφορείο.
Πηγή: e-storieskritis
ΣΧΟΛΙΑ
Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.