Διαφήμιση

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ηράκλειο: Αυτά είναι τα σημεία καταφυγής σε περίπτωση σεισμού

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Η Ελλάδα είναι μία χώρα με μεγάλη σεισμικότητα, πρώτη στην Ευρώπη και έκτη στον κόσμο άρα σεισμούς είχαμε, έχουμε και θα έχουμε ενώ από τον εν λόγω κατάλογο δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει και η Κρήτη αφού είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, ο οποίος έγινε αισθητός σε όλο το νησί.

Στο πλαίσιο αυτό είναι υποχρέωση όλων των δήμων της χώρας να έχουν επιλέξει τους χώρους καταφυγής σε περίπτωση σεισμού.

Τα σημεία καταφυγής σε περίπτωση σεισμού έχουν επιλεγεί από την Πολιτική Προστασία του δήμου Ηρακλείου. Πρόκειται για μεγάλες και μικρές πλατείες, αυλές των εκκλησιών, γήπεδα, αυλές των σχολείων και φυσικά τα πάρκα. (Αναλυτικά μπορείτε να δείτε όλα τα σημεία πατώντας ΕΔΩ.)

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου υπό την πρόσκληση και οργάνωση της αντιδημαρχίας Εθελοντισμού, Νεολαίας, Οργάνωσης και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων Έκτακτης Ανάγκης σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμού του δήμου Ηρακλείου, της 3ης ΕΜΑΚ, του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας) και της Περιφέρειας Κρήτης.

«Η Εσπερίδα αφορά στο σεισμικό κίνδυνο και τις δράσεις μείωσης σεισμικής διακινδύνευσης. Ο ΟΑΣΠ στοχεύει στην ενημέρωση και εκπαίδευση του πληθυσμού. Στόχος είναι να είναι ενημερωμένοι και ευαισθητοποιημένοι και ο πληθυσμός και οι εθελοντικές ομάδες καθώς και οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ώστε να μπορούν να διαχειριστούν οποιαδήποτε έκτακτη σεισμική ανάγκη» δήλωσε στο Cretalive η κ. Ασημίνα Κούρου, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Άμυνας του ΟΑΣΠ.

«Η εκδήλωση αφορά στο πώς προστατευόμαστε σε περίπτωση σεισμού, την αντιμετώπιση του σεισμικού κινδύνου καθώς και της κατάστασης εν γένει μετά το σεισμό. Προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι και να οργανώσουμε ομάδες εθελοντών που θα επικουρήσουν τα Σώματα Ασφαλείας και τους αρμόδιους για να πράξουν άμεσα για τη διαχείριση της κατάστασης μετά το σεισμό» ανέφερε η κ. Δέσποινα Συγγελάκη, αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Νεολαίας, Οργάνωσης και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων Έκτακτης Ανάγκης.

Ο κ. Μαρίνος Παττακός, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας δήμου Ηρακλείου, τόνισε ότι «οι εθελοντές αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Πολιτικής Προστασίας αφού με ανιδιοτέλεια και κανένα συμφέρον αντιμετωπίζουν τα καταστροφικά περιστατικά του σεισμού. Η προσφορά τους είναι ευεργετική και σημαντικότατη».

Ο κ. Αντώνης Γρηγοράκης, αντιπύραρχος και αξιωματικός της 3ης ΕΜΑΚ βρέθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο με κλιμάκιο πυροσβεστών για να παρουσιάσουν σχέδιο διάσωσης μετά το σεισμό «ώστε να προσφέρουμε κι εμείς ένα λιθαράκι στην προσπάθεια που καταβάλλεται από το δήμο» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο ΟΑΣΠ παρουσίασε σχέδιο εκκένωσης ειδικά για το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου» ανέφερε η κ. Εύη Μαρτιμιανάκη, προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού και Εθελοντισμού.

Πηγή: cretalive

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version