Διαφήμιση

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Κρήτη: Η απόφαση του Εφετείου για τους “Ωνάσηδες” του καταυλισμού

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Άνοιγαν τραπεζικούς λογαριασμούς, έκλειναν τραπεζικούς λογαριασμούς, κατέθεταν αυθημερόν ποσά της τάξεως των 60.000 ή των 80.000 ευρώ, μέρος των οποίων προέρχονταν από επιταγές εταιρειών ανακύκλωσης μετάλλων, έκαναν αλλεπάλληλες αναλήψεις και μεταφορές. Γενικότερα για τους τρεις Ρομά της εκδικαζόμενης στο Ηράκλειο υπόθεσης, ένα ανδρόγυνο και τον αδερφό της γυναίκας, το χρήμα έρρεε…

Για την υπόθεση, στην οποία είχε αναφερθεί αναλυτικά το Cretalive, και οι τρεις παραπέμφθηκαν να δικαστούν ενώπιον της δικαιοσύνης με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα από δράστες που ενεργούν κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Το πρωτόδικο δικαστήριο έκρινε ένοχους και τους τρεις και τους επέβαλε ποινή κάθειρξης δέκα ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη καθώς και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ότι τα χρήματα αυτά προέρχονταν από διακεκριμένες κλοπές στροφείων ηλεκτρολογικού καλωδίου από χαλκό που είχε διαπράξει ο ένας εκ των κατηγορουμένων, εν γνώσει των άλλων δύο. Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο ( και με την αλλαγή του νόμου ως προς το επιεικέστερο), σε συνδυασμό με την αναγνώριση ελαφρυντικού (ότι επέδειξαν καλή συμπεριφορά μετά την πράξη) η ποινική τους αντιμετώπιση ήταν εντελώς διαφορετική.
Η γυναίκα κρίθηκε αθώα ενώ οι δύο άνδρες, ο σύζυγος και ο αδερφός καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και αποχώρησαν απολύτως ικανοποιημένοι όπως και οι συνήγοροι υπεράσπισης, Διονύσης Βέρρας, Σπύρος Βρέντζος και Άγγελος Ζερβός.

Σε πρώτο βαθμό, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης είχε αποφανθεί ότι τα χρήματα που διακινήθηκαν μέσω τραπεζών προέρχονταν από εγκληματική δραστηριότητα και επί της ουσίας αποτελούσαν μόνο ένα μέρος των χρημάτων που ξεπλύθηκαν. Κάτι φυσικά που ουδέποτε αποδέχθηκαν οι εμπλεκόμενοι, οι οποίοι απέδωσαν όλα αυτά τα μεγάλα χρηματικά ποσά σε:
-κληρονομιά
-επενδύσεις
-εργατικότητα και την πώληση παλιοσίδερων

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η απολογία του συζύγου στο πρώτο δικαστήριο. «Είχαν βγει δάνεια των Ρομά, 60.000 ευρώ στον καθένα. Επειδή με εμπιστεύονταν στον καταυλισμό, ζήτησαν τη βοήθεια μου επειδή με τα παλιοσίδερα και τα φρούτα στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, είχα γνωριμίες. Βρήκα ακίνητα, τα αγόρασα. Έκτισα 8 σπίτια. Όταν ο άνθρωπος δουλεύει 20 χρόνια, είναι παντρεμένος, μαζεύει 100.000 ευρώ. Είναι πολλά χρήματα; Ο πατέρας μου είχε κοινό λογαριασμό με μένα 23 εκατομμύρια δραχμές. Όταν πέθανε, έμειναν σε μένα».

πηγή: cretalive.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version