Διαφήμιση

ΚΡΉΤΗ

Κορονοϊός: Ποια είναι η εικόνα στα νοσοκομεία της Κρήτης

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση
INTIME

Η πληρότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της Κρήτης είναι απόλυτα διαχειρίσιμη μέχρι αυτή την στιγμή, ανέφερε ο Διευθυντής της κλινικής Covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ο Διαμαντής Κοφτερίδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV.

Με το βλέμμα στραμμένο στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας στην Βόρεια Ελλάδα, ο κ. Κοφτερίδης πρόσθεσε ότι στην Κρήτη υπάρχει σχέδιο δράσης στην περίπτωση ενός νέου κύματος κρουσμάτων στην Κρήτη.

Ειδικότερα, για το νοσοκομείο βαρόμετρο του νησιού, το ΠΑΓΝΗ, ο διευθυντής της κλινικής Covid ανέφερε πως αυτή την στιγμή νοσηλεύονται «δώδεκα ασθενείς, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει κάτι, γιατί είμαστε ακόμα στην αρχή του χειμώνα».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κοφτερίδης τόνισε πως η Κρήτη, μετά από ένα πολύ δύσκολο Ιούλιο και Αύγουστο, έθεσε σημαντικές βάσεις, ώστε το 4ο κύμα της πανδημίας που πλήτει όλη την χώρα, στην Κρήτη να έχει πιο ήπια χαρακτηριστικά, καλώντας ταυτόχρονα όλους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν: «Αυτό ελπίζουμε. Αλλά με τον ιό του κορωνοϊού δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις. Προς το παρόν τα πράγματα είναι καλά και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Θα ήθελα όμως να ζητήσω από τους ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί και είναι μεγάλης ηλικίας να κάνουν το εμβόλιο, γιατί θα είναι αυτοί που θα έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα να νοσήσουν».

Εμβολιασμένοι – Ανεμβολίαστοι: Συμβολές σε περίπτωση νόσησης

«Οι εμβολιασμένοι ασθενείς που νοσηλεύονται εντάσσονται στην μειοψηφία των νοσηλειών, καθώς αυτή τη στιγμή έχουμε ένα μεγάλο πληθυσμό ο οποίος έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού», αναφέρει ο Διευθυντής της κλινικής Covid.

Τι πρέπει να κάνουμε στην περίπτωση μόλυνσης

«Αν κάποιος νοσήσει είτε έχει κάνει το εμβόλιο είτε όχι αυτό που οφείλει να κάνει είναι να μείνει στο σπίτι του και να προστατεύσει τους γύρω του. Αυτό είναι το πρώτο και πιο σημαντικό. Το δεύτερο που έχει να κάνει είναι να προστατεύσει τον εαυτό του και να μην έρθει σε επαφή με κάποιο γιατρό. Και στη συνέχεια πρέπει να αγοράσει ένα οξύμετρο, ώστε να παρακολουθεί τον κορεσμό του οξυγόνου», τονίζει ο κ. Κοφτερίδης.

Η αποδρομή της πανδημίας

Αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας στην Κρήτη, ο Διευθυντής της κλινικής Covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου υπογραμμίζει πως «είμαστε σε καλύτερο σημείο από ότι ήμασταν πριν από 1,5 χρόνο. Η επικρατέστερη εκτίμηση είναι πώς αν τα πράγματα συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό, μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε απαλλαγεί ή τουλάχιστον δεν θα έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα με τον ιό Covid», κατέληξε.

Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version